Veel reacties op huisvesting statushouders in Afferden

Deze week vertelt eigenaar Huub Heijligers van voormalig hotel de Sleutels in Afferden in dagblad De Limburger zijn verhaal om dit pand te bestemmen voor de opvang van statushouders.Statushouders Limburger 08-2016Zoals bekend heeft de gemeente Bergen inmiddels toestemming verleend om voor de periode van tien jaar statushouders in dit onderkomen te huisvesten. Buurtbewoners die geconfronteerd werden met dit besluit, zijn toen een actie gestart om het dorp per brief over dit besluit te informeren. Tevens werd in die brief opgeroepen bezwaar in te dienen bij de gemeente omdat bewoners en de Dorpsraad niet over de plannen zijn geïnformeerd. “Zo velen op een locatie en dat voor de periode van tien jaar, vinden wij niet wenselijk”, aldus initiatiefnemer van de actie Frans Theunissen. Inmiddels zijn in Afferden huis-aan-huis 800 brieven verspreid en zijn er in korte tijd 80 reacties binnengekomen. Overigens kunnen belanghebbenden nog tot 23 september een bezwaar tegen het besluit van de gemeente indienen. Intussen heeft ook de politieke partij KERN vragen over deze kwestie aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen gesteld.

Dinsdagochtend heeft het college tijdens het eerste reguliere overleg na de vakantie besloten om raad en media over deze kwestie te informeren via een raadsinformatiebrief. Daarin staat dat de gemeente voor dit jaar op drie na al aan het verplichte aantal op te nemen statushouders heeft voldaan. Als daarbij het restant van zes vergunninghouders als de taakstelling uit 2015 wordt opgeteld, dienen er dit jaar in totaal nog negen statushouders door Bergen te worden gehuisvest. Voor volgend jaar zijn nog geen aantallen naar buiten gebracht, maar zal als de vluchtelingenstroom blijft afnemen, alleen maar minder worden.

Videoreactie Frans Theunissen

Bron: Frans Thonen (tekst en foto) en Maasduinencentraal.nl (video)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichten4 reacties op “Veel reacties op huisvesting statushouders in Afferden

 1. Nicky
  3 september 2016 at 09:56

  Frans, pretendeer niet dat je voor het hele dorp spreekt, dat is niet zo!

  • Inwoonster Afferden.
   9 september 2016 at 07:29

   Frans spreekt duidelijke voor zich zelf. Ik sta niet toe dat hij namens het dorp spreekt. Voor mij en vele anderen zijn de statushouders van harte welkom. Hij zou zich diep moeten schamen.
   Ik gun deze mensen een plek om samen te wonen.

 2. wereldburger
  6 september 2016 at 18:14

  Frans spreekt namens hen die niet durven,
  en namens diegene die helemaal niet willen discrimineren en niets hebben tegen vluchtelingen, maar slechts uit protest tegen de manier waarop de gemeente dit “regelt”. Het gaat allemaal om geld, maakt niet uit waar of hoe deze mensen worden ondergebracht, kijk naar de AZC’s in Europa: 1 puinhoop, tuurlijk zijn mensen bang, ze worden bang gemaakt en daarom willen ze medezeggenschap.
  Het is beter geen samenscholing/groeperingen in de hand te werken en spreiding van de statushouders is absoluut beter voor hun inburgering en prettiger voor de dorpsbewoners !

 3. angsthaas
  9 september 2016 at 15:20

  Afferden is niet tegen de komst van statushouders, maar pleit voor spreiding van deze vluchtelingen zodat er meerdere deuren geopend worden tot een hopelijk betere toekomst voor hen, in plaats van ze allemaal bij elkaar te stoppen…
  We zijn niet bang voor het onbekende, maar eerder voor het alom bekende:
  dat wil overigens niet zeggen dat we minder sociaal of niet gastvrij zijn !
  We willen dat het veilig blijft en pleiten daarom voor spreiding.
  Spuit elf is zelf bang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: