Fanfare Helpt Elkander

Langstraat 24
5851 BG Afferden LB
Tel. 06 – 510 090 76
E-mail:  secretaris@fanfarehelptelkander.nl
Website: fanfarehelptelkander.nl

Fanfare Helpt Elkander uit Afferden (L) is opgericht in 1906. Een aantal leden speelt in het studieorkest. De vereniging heeft een eigen blokfluitopleiding.

De fanfare is op muzikale wijze betrokken bij alle belangrijke gebeurtenissen in het dorp en heeft zo een belangrijke maatschappelijke functie. Afgezien hiervan presenteert het korps zich ook op andere wijze. Tijdens het eeuwfeest in 2006 heeft de fanfare een groots jubileumconcert gehouden waarbij een combinatie is gezocht van fanfaremuziek met andere vormen van muzikaal entertainment, visuele effecten en theater. Deze lijn is voortgezet in de vorm van een jaarlijks themaconcert in samenwerking met artiesten uit het eigen dorp. Op deze wijze probeert de fanfare een breder publiek te trekken alsmede de fanfare aantrekkelijk te maken voor aspirant-muzikanten.

De fanfare wordt met name in financieel opzicht in stand gehouden door de grote inzet van de vele leden en vrijwilligers alsmede de steun van de inwoners van Afferden. Dit alles resulteert in een bloeiende vereniging met een groot aantal jeugdige leden.