Vergadering van de commissie Samenleving gaat niet door

De voor vanavond (dinsdag 18-09-2018) geplande vergadering van de commissie Samenleving gaat niet door. Op de agenda stond het onderwerp ‘Accommodaties Afferden’.

De initiatiefnemers van de diverse ingediende plannen hebben uitstel gevraagd, zij willen nagaan of ze met één voorstel kunnen komen.

De Bergense politiek heeft onlangs drie plannen voor een toekomstig multifunctionele accommodatie in Afferden ontvangen: een plan van de Dorpsraad, een plan van de werkgroep Alverman en een plan van mensen rondom café De Pruuver. Om deze plannen te bespreken was een vergadering van de commissie Samenleving gepland op dinsdag 18 september.

Maandag 17 september heeft de gemeente van de drie plannen makende groepen het verzoek ontvangen om als politiek nog geen oordeel te geven over de verschillende opties. De drie groeperingen hebben besloten te bekijken of ze samen tot één voorstel voor Afferden kunnen komen.

“Het is natuurlijk het beste als Afferden met één plan naar de politiek stapt”, zegt CDA fractievoorzitter Jacob Knoops. “Daarom vind ik dat we de drie partijen hiervoor een kans moeten geven. Al hoop ik dat er snel een conclusie wordt getrokken of één gezamenlijk plan haalbaar is. De discussie heeft inmiddels lang genoeg geduurd.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *