Verslag groepswandelingen Afferden najaar 2013

Zondag 1 dec.
Om 8.30 uur gaan we met 11 wandelaars op weg. De route gaat langs de maas richting stuw en daar volgen we de knooppunten route richting Gennep verder langs een beek en over een drassig pad. In Heijen over de Hommersumseweg naar Centerparcs ’t Heijderbos. Daar hebben we vandaag rust en drinken we koffie met vlaai. (2 koffie !!! ) De terug weg gaat via de Groene streep, over de kwense berg, naar Iedershuus. Het was prachtig weer, niet te koud, met een lekker zonnetje. Na 17 km waren we om 12.45 uur weer thuis.

Zondag 10 nov.
Het regent als we op pad gaan maar iedereen is hierop gekleed. Via de melingveldweg gaan we naar de Düvelskoel door de bossen naar de smal, om in nieuw-Bergen bij zorgcentrum Maasduinestaete te rusten. Na de koffie is het droog en de zon komt erdoor. Er staat een frisse wind met een heldere blauwe lucht. We gaan over de dijk die Bergen voor hoog water beschermt naar het heukelomsveld en zo naar Afferden terug.

Zondag 20 okt.
Deze dag gaan we voor een herfstwandeling op pad. Voor de rustplaats hebben we Hoeve CarpeDiem op het Nieuwerf gevraagd voor de koffie en het appelgebak te zorgen. We worden hartelijk ontvangen en kijken eens rond op het erf en in de boerderij winkel met streek producten. Het weer is goed zodat we buiten op het terras kunnen genieten. Na de rust gaan we richting Heijen en nemen het pieterpad om naar Afferden terug te keren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *