Verslag vergadering dorpsraad 11-10-2016

Aanwezig:
Henk, Frans, Jan, Bert, Cor, Ton, Ferdinand.

Afwezig met bericht van verhindering:
Etienne, René en Brigitte.
Voorzitter: Henk
Notulen : Ferdinand

1. Renovatie Den Asseldonk (Frans)
Asseldonk heeft een verzoek ingediend voor een extra 125K euro ten behoeve van o.a. meubilair en geluid. Zou het Iedershuus ook niet iets dergelijks moeten doen op 1 november 2016?

Conclusie en actie:

 • Informatie naar Iedershuus bestuur (Frans, week 42)
 • Dorpsraad neemt geen standpunt in ten aanzien van renovatie Den Asseldonk

2. Oranjebuurt (Frans)
Gemeente geeft aan om derde fase van opknapbeurt eventueel toch uit te voeren.

Conclusie en actie:

 • Dorpsraad is positief over mogelijke uitvoering 3de fase Oranjebuurt.

3. Statushouders (Frans)

Besproken:

 • T.a.v. de statushouders zijn ca. 100 bezwaarschriften ingediend.
 • Onduidelijk is wie nu uiteindelijk initiatief heeft genomen t.a.v. vestiging statushouders. Gemeente en Huub’s opmerkingen komen niet overeen.
 • Bewoners enquete actie in Knikkerkoerier

Conclusie:

 • Alleen ter info.

4. Veiligheidsbijeenkomst gemeente (Frans)
De veiligheidsbijeenkomst was een informatie avond t.a.v. veiligheid en inbraakpreventie in Afferden.

Besproken:

 • Opkomst matig, jammer omdat er toch wel interessante zaken besproken zijn (b.v. nep-dief in Afferden)
 • Had dorpsraad meer publiciteit moeten geven?

Conclusie:

 • Dorpsraad heeft media campagne geëvalueerd en komt tot de conclusie dat in het algemeen voldoende informatie is gegeven.

5. Dorpsradenoverleg (Henk)
Het ‘dorpsradenoverleg’ is een overleg met de diverse dorpsraden in de gemeente Bergen.

Besproken, conclusies en acties:

 • Communicatie dorpsraden met gemeente is voor verbetering vatbaar: Er komt een overleg met de gemeente om communicatie met de dorpsraden te verbeteren (Rene)
 • Internet kwaliteit/snelheid belemmert ondernemers en burgers: De provincie is bezig met een plan van aanpak betreffende internetkwaliteit. Plan en inhoud zijn onbekend bij de dorpsraden.
 • Winkelvoorzieningen in de gemeente Bergen: Well heeft geen winkel meer. Gemeente Bergen lijkt zich te concentreren op Mosaïek in Nieuw-Bergen. In Siebengewald wordt een uitbreiding verwacht van de supermarkt.
 • Jongerenwerker: Deze heeft slechts 18 uur/week tot zijn beschikking voor de gehele gemeente, dit is onvoldoende om in het bijzonder de overlast van hangjongeren in de diverse dorpen aan te pakken. De jongerenwerker is in staat gebleken contact te leggen met de jongeren.
 • Milieupark: Zijn sommige klachten uit Afferden ook herkenbaar in andere dorpen? In het algemeen zijn de dorpsraden tevreden over het functioneren van het milieupark.

6. Overige zaken en Rondvraag

 • Brievenbus: Brievenbus moet weer terug bij Iedershuus. Indien er een 2de brievenbus beschikbaar is kan die bij Superrr. (Actie Et)
 • Verzoeken financiële bijdragen
  • Vrijwilligers onderhoud Alverman voor materiaal. Zij worden niet gesubsidieerd en gebruiken eigen materiaal. Dorpsraad heeft nog geen besluit genomen.
  • Toon van Heesch namens Biljartvereniging, 5 tv’s nodig voor scores en internet tv bij grote toernooien. Eén tv wordt betaald door Iedershuus. Dorpsraad heeft gevraagd om schriftelijke onderbouwing zodat in de volgende vergadering een besluit kan worden genomen.
  • EHBO doos vrijwilligers Groenbeheer. Er is geen EHBO doos beschikbaar tijdens werkzaamheden. ‘Vrijwilligers groenbeheer’ vallen onder toezicht van de Dorpsraad. Kosten bedragen 50 euro. EHBO doos zal beheerd worden door Henk. Dorpsraad heeft ingestemd, Frans gaat bestellen.

7. Sluiting vergadering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif