Verslag vergadering dorpsraad 13-10-2015

Aanwezig:
René Aengenend (voorzitter), Etienne Rijniers (secretaris), Bert Heijligers, Raijmond van Oijen, Cor van Ginkel, Leo van Druten, Brigitta den Boer, Henk Hendriks en Ton Wijers.

Gasten:
Marleen Raymakers, Frans Urselman (beide namens de ondernemers) en Mark Rijniers (gemeente)

Afgemeld:
Jan Verrijdt, Piet Hagen.


1. Voorzitter opent de vergadering

2. Schot voor de boeg

 • Marleen: de bloemversiering kost jaarlijks een behoorlijk bedrag.
 • Kerstverlichting: het wordt straks allemaal led verlichting en dit loopt ook in de kosten. We hebben nog 15 ondernemers in Afferden.
  Actiepunt: samen met ondernemers brief opstellen voor de bloembakken (gemeentelijke bijdrage toerisme).
 • Verder gaf Marleen aan dat de folder donateursactie van de Fanfare niet goed is ontvangen. Inmiddels heeft de Fanfare excuses bij de Superrr en de bakker aangeboden.
 • Raijmond: stukje uit de Maasdriehoek van 06-10-15 over de coöperatieve gedachte in Gassel. Raijmond pakt dit op met Piet Hagen.
 • Cor: Heijmanspark is een racebaan, auto’s over het gras (gevaarlijke toestand). Lodi (jongerenwerker) inlichten. Mark pakt dit punt op met politie en jongerenwerker.
 • Blikvanger plaatsen bij fietspad Afferden – Siebengewald. Dit brengt vaak extra afval met zich mee.
 • Pieterpad: route meer door ons dorp, er komt een nieuwe uitgave van het wandelboekje zodat de route eventueel kan worden aangepast. Peter v/d Bosch is hier al over ingelicht, hij zal verder contact opnemen met de organisatie.


3. Verslag vergadering 8 september 2015
Verslag goedgekeurd.

4. Ingekomen stukken en mededelingen

 • Uitnodiging voor het Limburg Lab (28 nov. Sittard)


5. Buurkracht over bijeenkomst 22 oktober 2015

Het project loopt, de posters en de borden moeten nog binnen komen. Er zijn verschillende sprekers op die avond. Verder is het afwachten wat de publieke belangstelling zal zijn. Met het inloggen op de nieuwe website van Buurkracht zijn nog wat problemen, Buurkracht is bezig om de storing op de website te verhelpen.

6. Standpunt accommodatiebeleid
De Dorpsraad staat achter het verder uitwerken van het plan voor doorontwikkeling van de Alverman. Er wordt één spoor gevolgd (dus geen onderzoek naar alternatieven), waarbij ook in de vervolgfase (proces/uitwerking/presentatie plan etc.) de Dorpsraad zich altijd kritisch zal blijven opstellen. Verzoek aan Werkgroep om zo snel mogelijk te starten met opstellen ‘Programma van Eisen’. Een externe kracht zal het ‘Programma van Eisen’ in elkaar passen.

7. Vraag over samenwerkingsproject HAN
Dit punt nemen we mee naar de volgende vergadering. Etienne en René zijn geïnteresseerd. Eventueel i.v.m. Regiovisie Oost West verbinding.

8. Rondvraag

 • Cor: de AED mag buiten komen te hangen. In januari kan dan de AED geplaatst worden. Béjèn probeert via het Oranjefonds geld binnen te krijgen. De Dorpsraad zou het bedrag eventueel kunnen voorschieten? Destion vergoedt het verplaatsen van de kast. Cor is nog in contact met Thomas Schax hierover.
 • Er komt een rolstoel- en of rollator parkeerplaats bij Béjèn.
 • Henk: Limburgs Landschap wordt eigenaar van Bleijenbeek en er komt een nieuwe stichting die evenementen, terreinonderhoud en rondleidingen verzorgt, dit alles gaat dan in samenwerking met de Afferdse bevolking. Voordeel: Er blijft zeggenschap en het dorp blijft betrokken. Verder komt er een bezoekerscentrum “Maasduinen-Noord” in de ontvangstruimte van de golfbaan Bleijenbeek.


10. Sluiting


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif