Verslag vergadering dorpsraad 16-02-2016

Aanwezig:
Rene Aengenend (Vz.), Etienne Rijniers (secr.) , Ton Wijers, Raijmond van Oijen, Jan Verrijdt, Cor van Ginkel. Piet Hagen (pennm.), Brigitta den Boer en Leo van Druten.

Afwezig:
Bert Heijligers en Henk Hendriks

Geïnteresseerden in het werk van de dorpsraad:
Marianne van Alphen en Frans Theunissen

Gasten:
Bert en Erik Megens en Peter Desaen en Ingrid Sonneveld, Jo de Graag Jacobs en vertegenwoordiging bewonersgroep ‘Maasduinen windturbine-vrij’

1. Vz. opent de vergadering
De vz. nodigt Marianne en daarna Frans uit om kort iets over zichzelf en de interesse voor de Dorpsraad te vertellen. Daarna kan de bewonersgroep van groene streep Afferden, ‘Maasduinen-windturbine-vrij’ gebruik maken van spreektijd.

2. Verslag vergadering 12 januari 2016 akkoord

3. Ingekomen stukken

  • Windturbines: ‘Maasduinen windturbine-vrij’ heeft een toelichting gegeven waarom zijn tegen de geplande locatie te zijn. Afgesproken is dat de dorpsraad een bijeenkomst wil faciliteren, voor beide groepen (voor en tegen).
  • Boekenkast bij Superrr: Het idee van Brigitta is voortvarend door Gerrit van der Pas opgepakt en inmiddels staat de boekenkast in de winkel en staat daarover een artikel in de Knikkerkoerier.
  • Offers talent: Brigitta heeft ieder een mail gestuurd over Offers Talent. Jan vraagt binnen het kerkbestuur of dit te combineren is met orgelbezoek/opening en presentatie van kunstwerken.
  • Bezoek Gassel (fondswerving): Etienne, Raymond en Bert zijn in Gassel geweest naar een initiatief van een MFA waarin boven woningbouw en onder verschillende disciplines aanwezig zijn. Etienne benadrukt en bewondert de ervaring met fondsenwerving. Raymond benadrukt de positieve samenwerking van ondernemers en verenigingen binnen het gebouw.
  • Vuurwerk voor 2016-2017: Raymond, Etienne en René hebben de burgemeester bezocht over een initiatief m.b.t. gezamenlijk afsteken van vuurwerk en zijn doorverwezen naar de betreffende commissie en politieke partijen. Het wordt een uitdaging om geld bij elkaar te krijgen. Marian stelt voor een enquête te houden. Wordt vervolgd.
  • Datum ‘Schone Maas’: Datum 23 april 13.00 uur. Etienne vraagt gemeente optie 2e strook.
  • Stukje VKKL Vereniging Kleine Kernen Limburg met foto: Stuk wordt door Etienne naar Vereniging Kleine Kernen Limburg doorgestuurd.
  • AED bij huiskamerproject: Cor: Béjèn heeft gevraagd of de verzekering voor de dorpsraad zou kunnen zijn. Dit heeft Cor afgehouden. De dorpsraad is het daarmee eens.
  • Stand van zake Accommodatiebeleid: Niek Maris Adesse Vastgoedadvies heeft een uitgewerkt Programma van Eisen (PVE) naar iedere betrokkene van de werkgroep PVE gestuurd. Brigitta en René geven aan dat het PVE de basis is voor de financiële cijfers (investeringsbegroting en exploitatiebegroting). Wordt vervolgd.
  • Verlichtingsplan voor Afferden: René heeft contact gehad met Peter Cillesen; dit wordt op dit moment uitgevoerd. Etienne: van Buurten die aan de beurt zijn wordt de verlichting vervangen door led verlichting of worden uitgebreid met enkele extra palen.

4. Nieuws over Buurkracht
Dinsdag 23 februari zijn er 2 bijeenkomsten in Iedershuus gepland. 1e Onderwerp spouwmuurisolatie het 2e zonnepanelen. Temperatuurmeter kan worden geleend via www.Buurkracht/nl/afferden.

5. Rondvraag
Brigitta vraagt of er weer regelmatig een stukje in de Knikkerkoerier van besproken onderwerpen kan worden geplaatst.

6. Voorzitter sluit de vergadering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif