Vier generaties Artz ‘by surprise’

In de regel is het altijd feest als er een kleine wordt geboren. Zo ook bij Jelke Artz (22) uit Afferden en Joëlla Koch uit Siebengewald. Een week geleden kondigde tot hun grote verrassing hun eerste zoontje Levi Artz zich aan. Dat betekent dat Bas Artz (52) voor het eerst opa is geworden en Piet Artz (80) voor het eerst overgrootvader. De eerste vier generaties op rij bij de familie Artz is een feit.Vier generaties ArtzDrie weken geleden krijgt Joëlla opeens te horen dat zij zwanger is alhoewel zij de pil slikt en haar periodes heeft. “Ik had ook nergens last van”, zegt de kersverse moeder die de afgelopen vakantie in een pretpark nog zwierde in een achtbaan. “Ik vond wel dat ik rond mijn middel steeds ronder werd en ben toen toch maar naar de huisarts gegaan.”

De boodschap ‘je bent zwanger’ sloeg in als een bom. Niet alleen bij haar en Jelke maar ook bij de familie. “Je moet in die 8 maanden toch wel iets gemerkt hebben, zijn dan veel gehoorde reacties”, vervolgt Joëlla. “Volgens het ziekenhuis komen deze situaties wel vaker voor.”

In ieder geval betekent de aankondiging van de nieuweling dat er nog snel veel geregeld moet worden. Beiden wonen nog thuis maar dankzij de goedgeefse hulp van velen kunnen snel twee kinderkamers worden ingericht terwijl de vriendenclub op het laatste moment een geslaagde babyshower bij De Pruuver organiseert. Beiden verwachten dat zij begin volgend jaar met de kleine in de woning kunnen trekken die zij in Afferden hebben gekocht en momenteel volop wordt verbouwd. Tot zo lang blijft het een beetje pendelen tussen Afferden en Siebengewald, in ieder geval nog tijdens de kraamperiode.

Foto: vlnr Opa Bas, overgrootvader Piet met Levi en vader Jelke.

Bron: Frans Thonen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: