Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 juni 2014 vindt de eerste editie van een 4daagse wandeltocht plaats door 4 prachtige kerkdorpen in de gemeente Bergen. Ruim 30 vrijwilligers zijn volop bezig met de voorbereidingen ervan. Er hebben zich al heel wat wandelaars aangemeld.

Bewoners uit alle dorpen van de gemeente Bergen zijn vertegenwoordigd in de organisatie van de Wandel4daagse Bergen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo zijn alle routes uitgezet. De verschillende afstanden (2,5 – 5 -10 en 15 km.) zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen en kan genieten van het samen wandelen en van al het moois wat de gemeente Bergen te bieden heeft! Met diverse rustplaatsen en gezellige muziek. De wandel4daagse kent elke dag andere routes. Elke dag staat een ander dorp centraal.

Breed draagvlak
Dat de ondernemers in en zelfs buiten de gemeente Bergen de Wandel4daagse Bergen ondersteunen blijkt uit het groot aantal sponsoren. Zij maken het mogelijk dat deze wandeltocht georganiseerd kan worden. Dat blijkt ook uit het aantal deelnemers dat zich al via de website of in de diverse winkels hebben aangemeld. Eind mei/begin juni bezoekt de organisatie ook basisscholen en verenigingen. Voorzitter Jos van Elsbergen: ‘Op deze manieren willen wij de inwoners van de gemeente Bergen enthousiast maken om mee te doen aan deze unieke wandeltocht. Dat mag in je eentje, maar natuurlijk is het ook hartstikke leuk om je met je vriendengroep, met buurtgenoten of met je klas op te geven.’

Ontdek al wandelend de gemeente Bergen
Dit jaar starten de deelnemers in Wellerlooi. De tweede dag wandelen zij door het kerkdorp Siebengewaid. Tijdens dag 3 zijn er mooie routes door en in de omgeving van Bergen uitgezet en de finaledag van deze eerste editie vindt plaats in de omgeving van Afferden.

Info/aanmelden
Info en/of aanmelden kan via www.4daagsebergen.nl. De kosten per deelnemer zijn € 5,-. Na afloop ontvangt elke deelnemer een unieke 4daagse Bergen-medaille.

image_pdf