Op zondag 23 april 2023 heeft de bekendmaking plaatsgevonden van het nieuwe tenue, logo en clubnaam van de club die is ontstaan uit de samenwerking van Montagnards, HRC’27 en Stormvogels’28.
Vorig jaar medio juni is er een samenwerkingscommissie opgericht om de samenwerking tussen deze 3 clubs verder te onderzoeken. Dit op verzoek van de 3 verenigingen.

Snel was duidelijk dat alleen verdergaan op de lange termijn voor deze clubs onmogelijk zou zijn. Begeleider Joey Rutten van stichting Negen heeft ons door het proces geleid.

Een enquête bepaalde dat er voldoende draagvlak was voor deze samenwerking en de trein is gaan lopen. Over de termijn (met ingang van volgend seizoen) en de niet altijd goede communicatie ontstond enige terechte commotie. Stormvogels en HRC waren akkoord en middels een BALV (Buitengewone Algemene Leden Vergadering) is ook bij Montagnards voor een snelle samenwerking gestemd.

Prijsvragen voor een nieuw logo, clubkleuren en clubnaam werden uitgezet. Hierop kwamen 27 prachtig uitgewerkte inzendingen binnen. Op 24 februari 2023 zijn er 9 leden bijeengekomen vanuit de 3 clubs om onafhankelijk van elkaar een top 3 samen te stellen. Dit waren Teun Jacobs en Sacha Ponjee vanuit Montagnards, Mart van de Logt en Joep Jansen vanuit HRC en Jimmy Janssen & Ashley van Vlodrop namens Stormvogels. Ook waren er 3 mensen vanuit de samenwerkingscommissie aanwezig om zo een ongelijk aantal te creëren. Dit waren Patrick de Bruin, Ramon Jaspers en Yvette Custers.

Uiteindelijk is de keuze van de clubnaam gevallen op: MSH Maasduinen (MSH staat voor Montagnards, Stormvogels, HRC). De tenuekleur is zwart geworden met daarin wel 3 lijnen in de kleuren geel, oranje en rood. Wat dan weer in verband staat met de clubkleuren zoals deze waren bij de huidige 3 clubs.

Het logo is een samensmelting van de huidige 3 logo’s. Met de 3 punten van de vlag, die als je deze geografisch op een kaart legt, precies de plekken aanduiden van onze huidige sportparken. Hetzelfde idee als dat eerder bij onze samenwerkende jeugdafdeling al is gebruikt.

Onder muzikale begeleding van DJ’s Roel en Rens werden de prijswinnaars in de kantine van Afferden gefeliciteerd en kregen een bon van onze nieuwe kledingleverancier van Neerven uit Boxmeer. Van Neerven gaat MSH Maasduinen de komende jaren van prachtige kleding van het merk JAKO voorzien.
Er waren 3 inzenders met nagenoeg hetzelfde zwarte tenue (Finn Philips, Peter de Bruin en Bryan Hijnekamp (namens Stormvogels 2). De inzendig voor het winnende logo kwam van Gijs Creemers en de winnende clubnaam werd ingezonden door Sanne Bottenberg. De inzendingen zijn bewerkt en gemaakt tot de geweldige nieuwe afbeeldingen die we op 23 april gepresenteerd hebben door grafisch ontwerper Michiel Thomassen uit Siebengewald. Allen bedankt voor jullie creatieve bijdrage en jullie zijn nu al onderdeel van een stukje geschiedenis van onze nieuwe club.

Hoofdsponsor van MSH Maasduinen zal autobedrijf van de Ven zijn. Marcel en Wendy waren ook aanwezig op de presentatie en we zijn blij dat zij zich als hoofdsponsor aan de nieuwe club hebben verbonden. Ook de pendelbusjes tussen Siebengewald – Bergen – Afferden om de presentatie bij te kunnen wonen waren uiteraard van autobedrijf van de Ven waarvoor veel dank!

Op dit moment zijn we bezig met de voorlopige teamindelingen voor komend seizoen. Zoals het er nu uit ziet gaan we starten met 8 senioren herenelftallen, 2 damesteams (1 elftal en 1 zevental), 2 veteranenteams en 2 35+ teams 7 tegen 7.

Als kers op de taart is ook Montagnards 3 deze dag kampioen geworden waardoor zij na een feest in de eigen kantine ook nog in een volle Afferdse kantine gehuldigd konden worden. Gefeliciteerd mannen!
Namens de samenwerkingscommissie allen bedankt voor de hoge opkomst. Vanuit de 3 dorpen waren er volop mensen aanwezig en dat doet ons goed.

Henk Jacobs, Joep Jansen, Jos Kersten, William Aengenend, Yvette Custers, Ramon Jaspers, Patrick de Bruin & Peter Cober.image_pdf