De nacht van vrijdag 8 januari op zaterdag 9 januari, al die vuurwerkknallen gehoord? En jezelf ook afgevraagd: wanneer stopt het? Wanneer is de politie er?

Waar normaal het (vuurwerk)overlast uit het laagste punt van ons mooie dorp komt: het Heijmanspark, was het die nacht raak op het hoogste punt van ons dorp: de Uitkijktoren. Wellicht dat de overlastbezorgers wisten dat het dit jaar precies 10 jaar geleden is dat de Uitkijktoren is geplaatst en ze dit jubileum vroegtijdig wilde vieren. Maar had dan wel het fatsoen gehad om de rotzooi op te ruimen! Over een breedte van meer dan 100 meter lag de rommel rond de Uitkijktoren verspreid.

Het was zaterdag een prachtige dag, dus de nodige wandelaars zullen de troep al hebben zien liggen. Echter pas net na de middag passeert bij toeval een betrokken dorpsbewoner de plek des onheils. Verontwaardigd dat men zelfs het beschermd natuurgebied, het Nationaal Park, niet met rust kan laten, is hij begonnen met het zo goed mogelijk verzamelen van de troep. En een goed voorbeeld doet gelukkig goed volgen; al snel kreeg hij hulp van een jong gezin uit Boxmeer en 2 dames uit respectievelijk Gennep en Haps. Uiteindelijk waren het ook de dames die een tas bij zich hadden en het afval mee hebben genomen! Complimenten voor iedereen. Namens ons dorp: bedankt!

Het zou de daders sieren als ze zich zouden melden bij de politie, gemeente of Staatsbosbeheer. Mocht dat niet het geval zijn, geen probleem: ze hebben hun handtekening achter gelaten in de vorm van een kassabon (betaald met bankkaart) waar een deel van de troep mee is aangeschaft. Deze bon lag tussen de rotzooi, en is inmiddels aan de bevoegde instanties overgedragen.

Rest ons iedereen een mooi, gezond en opgeruimd 2021 te wensen!

Dorpsraad Afferden