WAA aan de slag met doorontwikkeling plan De Alverman

Dinsdagavond 23 oktober 2018 heeft een meerderheid van de commissie Samenleving het groene licht gegeven aan werkgroep Accommodatiebeleid Afferden (WAA) om te starten met de uitwerking van de uitbreidingsplannen van de Alverman.

Alleen KERN was tegen en stelde voor de huidige accommodaties Iedershuus en het gymlokaal op te waarderen zodat Afferden de komende 15 jaar ‘in alle rust’ een definitieve beslissing over een multifunctionele accommodatie (MFA) zou kunnen nemen. Door nu te kiezen voor De Alverman dreigt volgens Frans Camps (KERN) snelheid boven zorgvuldigheid te gaan. De andere partijen PK, VVD en CDA vonden echter dat uitbreiding van De Alverman voldoet aan alle eisen van de gemeente en de wensen van de gebruikers. “Er is gesproken met alle belanghebbenden. Er ligt een plan dat draagkracht heeft in het dorp. De WAA kan verder met doorontwikkeling van het plan Alverman.”

Met dit besluit lijkt een einde te zijn gekomen aan een lange periode van touwtrekken binnen Afferden over de komst van een MFA in Afferden. Hoe verdeeld het dorp is bleek nog eens aan het begin van de commissievergadering. Brigitta den Boer die als voorzitter van WAA de beste papieren in handen had, gaf als inspreker aan dat langer talmen niet verantwoord was gezien de onrust en onzekerheden binnen het dorp. René Aengenend als voorzitter van de Dorpsraad betreurde het dat de WAA alleen oog had voor De Alverman en eiste uitstel om het alternatief Langstraat/Dorpstraat te onderbouwen en het dorp uiteindelijk te laten beslissen.

Enige zorg was er nog wel omtrent de toekomst van biljartvereniging ’t Töpke dat gebruik maakt van een deel van Iedershuus. De gemeente kon bij monde van gemeenteambtenaar Mark Rijniers aangeven dat na intensief overleg tussen gemeente, ’t Töpke en het bestuur van Iedershuus er op meerdere fronten gewerkt wordt aan een betere exploitatieopzet van de biljartvereniging. Daarbij moet gedacht worden aan subsidies, het benaderen van fondsen en andere afspraken over de baromzet tussen ’t Töpke en Iedershuus.

Bron: Frans Thonen

  2 reacties op “WAA aan de slag met doorontwikkeling plan De Alverman

  1. Zwarte dag voor Offere. Sloop van Iedershuus en de gymzaal. En wat krijgen we er voor terug? Een uitgeklede gymzaal op de Alverman.

    Dank je wel WAA!!!!!!!!

    • wat een onzin bart, met het aanhouden van iedershuus en de gymzaal was zo een einde gekomen. wie betaald het onderhoud er van, echt niet de mensen in het dorp hoor.en wat krijgen we er voor terug, ik hoop op de plaats van iedershuus een mooi dokterspraktijk,want daar is echt behoefte aan.ik vind dit eenmooi plan,later beseffen we dat dit de beste oplossing is.laten we niet noch een keer een blunder maken als voorheen bij de vijver .dat heefd toen jaren verspeeld voor het bouwen van bejaarden woningen. het was een schande.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *