Beste dorpsbewoners van Afferden

Hoe leuk of fijn zou het zijn als je nieuw in Afferden komt wonen en persoonlijk door een dorps- of buurtbewoner welkom wordt geheten en wegwijs wordt gemaakt met wat hier allemaal te doen is in ons dorp? Daarom hebben wij, Marijke Schoenmakers en Susan van Lieshout, leden van Afferden Samen Beter, deze handschoen opgepakt en zijn we er mee aan de slag gegaan.

Hoe willen we dat doen? We brengen een bezoek aan de nieuwe bewoner(s), liefst samen met een buurt- of straatbewoner, en bieden een tas aan met informatie van de verenigingen, organisaties en ondernemers in ons dorp. Ook kan de bewoner, als hij/zij dat leuk vindt, door ons een welkomstvlag bij het huis laten zetten. (De tas en vlag zijn mogelijk gemaakt door de Dorpsraad, Ditoga en ASB. Onze dank daar voor).

Vanwege de privacywetgeving kan de Gemeente Bergen ons niet informeren wie de nieuwe bewoners zullen zijn daarom willen we dat aan jullie dorpsbewoners vragen. Wanneer je weet dat er een nieuwe buur komt wonen, of er pas is komen wonen, zouden jullie dat dan aan ons door willen geven? Wij maken dan een afspraak en kunnen we hopelijk samen met een van jullie, een welkomstbezoekje brengen.

Hoe kun je iemand aanmelden?

Met de hartelijke ‘WELKOM’ groeten van, Marijke Schoenmakers (Afferden Samen Beter)