Carnavalsvereniging de Peijas en de Sneuzels uit Afferden

André Erren nieuwe Offerse Knikker

André Erren is tijdens de opening van het Offers carnavalsseizoen in Iedershuus uitgeroepen tot de nieuwe Offerse Knikker. Hij volgt Mat Custers op die vorig jaar deze bijzondere titel ontving. De selectie en de uitreiking was zoals gewoonlijk in handen van de Knikkerpliesie.Offerse Knikker 2017André Erren is de 13de Offerse Knikker en kan bogen op een indrukwekkende staat van dienst. Hij is bij HRC jeugdleider en -trainer geweest en tevens penningmeester bij de jeugd. Bij TVA zat hij in de toernooicommissie en in de redactie van het clubblad. Bovendien was hij als organisator betrokken bij de 24-uurs tennismarathon waarvan de opbrengst naar Kika, kinderafdeling Boxmeer en de jeugdafdeling van TVA ging. Bij AVC Eagles zit hij als afgevaardigde in het bestuur van de Alverman.

Verder heeft André als presentator bij onder meer de half vasten optocht en het Offers Treffe zijn sporen ruimschoots verdiend. Podiumvrees is hem vreemd want voor het elfde jaar doet hij met ZOER mee aan de jaarlijkse pronkzitting. Daarnaast is hij niet te beroerd om bij de Sinterklaasintocht en tijdens het Sinterklaasjournaal enkele figurantenrollen te vervullen. Als hoogtepunt van zijn acteercarrière beschouwt hij zelf zijn optreden tijdens het 100-jarig jubileumconcert van de fanfare in het theater van Venray.

Tot slot is hij 22 jaar organisator geweest van het gehuwden bal (het latere ‘Offere op zien moist’) en met Bas Arts en Henk Erren medeoprichter van de halfvasten optocht waar hij nog steeds actief bij betrokken is. Daarnaast is hij voorzitter van buurtvereniging ‘De Vriendenkring’ en of het niet genoeg is betrokken bij jubileumconcerten en feesten van Laetitia, fanfare Helpt Elkander, het studieorkest en DWS.

Kortom een hele waslijst waarmee André Erren met recht de titel van Offerse Knikker toekomt.

Bron: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Carnavalstoto C.V. De Peijas

De carnaval is weer in aantocht en om alle carnavalsactiviteiten voor het dorp te kunnen organiseren, komen wij weer elf weken met de carnavalstoto bij U aan de deur.

We gaan starten in week 47-2017 (vanaf maandag 20 november) en stoppen in week 5-2018.

Hoe werkt het ook al weer
U raad welk bedrag wij elke week ophalen en vult dit in op het formulier. Per geraden getal betaalt u €0,30. Vult u voor één week een heel rijtje in dan betaalt u €1,50 (het zesde getal is dan gratis). Per week mag er per persoon maximaal voor €12,- worden ingevuld.

Wat kunt u winnen
1ste prijs 25% v.d. inzet. 2de prijs 10% v.d. inzet. 3de prijs 5% v.d. inzet.

Wie wint er
Wie het getal precies raad of het dichts in de buurt zit van het opgehaalde bedrag. Geraden bedragen hoger dan het opgehaalde bedrag vallen niet in de prijzen. Het reglement carnavalstoto C.V. De Peijas is van toepassing.

Volgend jaar zal de halfvastenoptocht voor de elfde keer door Afferden rijden. Op zondagmiddag zal er in de tent een gezinsmiddag worden gehouden, De organisatie heeft ons gevraagd om hiervoor elke week twee vrijkaarten te verloten onder deelnemers van de toto. Dus doe mee met de toto en maak kans op deze vrijkaarten.

Op de flyer die u hebt gehad kunt u zien wie er bij u de toto komt ophalen.

Alvast hartelijke dank voor uw deelname.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Nominatie Offerse Knikker 2017

Dit joar reike we alwér vur dun 13e keer dun ‘Offerse Knikker’ uut!

Wej hoope dan ok dat iedereen die Offere un werm hart toedraagt un stem uut wil brenge vur dizze moje Offerse eretitel!

Uuteraard zien d’r un paar vurwaardes um Offerse Knikker te kunne worre:

 • Hej/zej mot woonachtig zien ien Offere.
 • Hej/zej het iets positiefs gedaon vur ut durp.

Zu simpel is ut!!

Kende iemand die an dees twee simpele vurwaarde volduut dan kunde dizze persoon nomineere vur Offerse Knikker 2017.

Un stem uutbrenge (ienzenden vur 5 november 2017) kunde op 2 maniere doen:

 1. Vul de papierstrook uut de knikkerkoerier ien en gooi die ien de brievebus van ut hoofdkantoor van de Knikkerpliese, adres: Vliegenkamp 1
 2. Stuur een email mit de naam van de genomineerde, owwe naam en uuteraard een moie motivatie nor knikkerpliesie@gmail.com

Anonieme ienzendingen worre nie gehonoreerd!!

 

Offerse Knikkers tot now toe:

 • 2005 Leo van Druten
 • 2006 Henny van Hoof
 • 2007 Hans van den Woldenberg
 • 2008 Piet Wijers
 • 2009 Piet Laarakkers
 • 2010 Mia Franssen
 • 2011 Piet Boskamp
 • 2012 Mat Wijers
 • 2013 Jan Artz
 • 2014 Theo Arts
 • 2015 Jan Lamers
 • 2016 Mat Custers

Uuteraard zal de bekendmaking van de 13e Offerse Knikker wer platsviende dur de Knikkerpliesie noa ut vlagheise op zoaterdag 18 november ien Iedershuus!

De uutreiking zal worre gedoan dur Prins Mark d’n Urste!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Pronkzitting 2017

logo_peijas_newGer wille wej ollie uutnodige um te komme kieke naor d’n Offerse Zittingsaovund op vrejdag 24 november.

Zoals gillie hebbe kunne léze ien ût letste carnavalsboek, zal dees editie ien ût téken staon van d’r Op of d’r Onder.

De letste jaore nimt ût antal toeschouwers af terwijl de koste vrej hoog zien. Um ien de toekomst de zittingsaovund te kunne blieve organiseren zal de zaal toch echt vol motte. Lukt dit nie dan is ût nie onwarschienlijk dat dit de létste Offerse pronkziting is. Iets waor wej nie zomar van uut gaon.

Dit joar zal d’r wer gelache kunne worre mit top buutreedners, Offerse artiesten die de actualiteiten uut ons Offere an de tand vúúle, acts en zal d’r wér gedanst worre. Geluid en muziek is ien hande van SBS sounds en DJ Jordy. Dit mugde gewoonweg nie misse!!

 

KAARTVERKOOP: ZONDAG 12 NOVEMBER
TIJD : 13.00u TOT 14.00u
WAAR : KUBBUS
PRIJS : € 10,00

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail