Met het traditionele vlaghijsen en het lossen van 11 carbidschoten bij Iedershuis is afgelopen zaterdag het carnavalsseizoen in Offere weer losgebarsten. Diezelfde avond werd afscheid genomen van Prins Bart d’n Urste. Zaterdag 23 november wordt tijdens het prinsenbal bij De Pruuver de nieuwe Prins van Offere bekendgemaakt.

Onder de klanken van joekskapel Wèr of gèn wèr d’rán werden zaterdagavond 16 november bij de entree van Iedershuus de drie carnavalsvlaggen gehesen. Een van carnavalsvereniging De Peijas, een van senioren carnavalsvereniging De Pikkels en een van jeugdcarnavalsvereniging De Sneuzels. Aansluitend loste de Knikkerpliesie in het Heijmanspark met oude melkbussen en leren ballen 11 carbidschoten. Daarmee was het nieuwe carnavalsseizoen voor geopend verklaard.

Weer binnen volgde er een optreden van de dansgarde en werd afscheid genomen van dansmarietje Yvonne Peeters. Tevens werd Frank van de Venn gehuldigd vanwege zijn elfjarig lidmaatschap van de Knikkerpliesie. Daarna werd Lynn Janssen als nieuwe secretaresse bij het bestuur van de Peijas welkom geheten. Hierna werden achtereenvolgens de nieuwe ‘Offerse Knikker’ (Huub Megens) en het nieuwe boerenbruiloftgezelschap bekendgemaakt. Tot slot volgde het aftreden van Prins Bart d’n Urste die na het afgeven van zijn carnavalsattributen toe trad tot de Ald Prinsengarde.

Zaterdag 23 november 2019 wordt tijdens het prinsenbal in De Pruuver duidelijk wie in zijn voetsporen zal treden.

Bron: Frans Thonen

image_pdf