Afferden leeft weer in spanning, want op zaterdag 7 januari a.s. is het weer zover, dan wordt de nieuwe 61e prins van de Offerse Peijas weer bekend gemaakt.prinsebal-2016Voordat dit gaat gebeuren, moeten we eerst helaas afscheid nemen van Prins Leon 1, die terug mag kijken op een geweldig carnavalsseizoen. Nadat alle rituelen, behorende bij zijn afscheid, zijn uitgevoerd, wordt Prins Leon, opgenomen in de Ald Prinse Garde. Als dit allemaal gebeurt is, zullen de Ald Prinse de zaal verlaten en zich begeven naar Ben en Henny van Hoof, waar niet veel later de nieuwe Prins zich bekend mag maken bij de Ald Prinse. Om de spanning voor de nieuwe Prins al wat te laten zakken, wordt hier nog een biertje gedronken en alvast voorzichtig een eerste polonaise gelopen.

Hierna vertrekt het gehele gezelschap weer terug naar zaal de ‘Pruuver’ , alwaar de 61e prins zich rond 22.11 uur (zal wel weer wat later worden) na een waarschijnlijk weer zeer spectaculaire act, zich aan het nerveuze publiek mag vertonen. Dit gebeuren zal zich afspelen in zaal de ‘Pruuver’, met een nieuwe eigenaar, namelijk Luke Kepser, die de Mat’s hoek heeft overgenomen van (tante) Marleen. Luke heeft allerlei nieuwe en verfrissende ideeën, waarvan we de eerste waarschijnlijk al te zien krijgen tijdens het Prinsebal.

Het beloofd dus weer een spannende, maar vooral ook een gezellige avond te worden met het uitkomen van de nieuwe Prins, met veel muziek en ook ondersteund door de geniale klanken van joekskapel ‘Wèr of gèn Wèr D’ran’.

Ben je nieuwsgierig wie de nieuwe Prins van ‘De Peijas’ zal worden, kom dan zaterdag 7 januari naar zaal de ‘Pruuver’. De zaal is vanaf 19.45 uur geopend en de entree is gratis (dus daar hoef je het niet voor te laten). Geweldig zou het zijn als iedereen in zijn of haar carnavalsoutfit zou komen.

image_pdf