In Afferden is de spanning weer te snijden. Wie oh wie wordt de 62ste Prins van de Peijas in Afferden. Op 6 januari is het zover, dan zal in zaal ‘de Pruuver’ bekend gemaakt worden wie de nieuwe Prins voor het komende carnavalsseizoen zal worden.Prinsebal 2017Voordat dit allemaal bekend gemaakt wordt, wordt er uiteraard eerst uitgebreid afscheid genomen van Prins Marc 1. Nadat Prins Marc is toegetreden tot de Ald Prinsegarde, zal deze Garde zich naar het huis van Ald Prins Ben (van Hoof) begeven. Hier zal de nieuwe Prins zich aan de Ald Prinse Garde mogen vertonen. Nadat hij goedgekeurd is en er enkele polonaises gelopen zijn (dit om de nieuwe Prins alvast warm te laten draaien), gaan ze met zijn allen weer terug naar zaal ‘de Pruuver’, waar de rest van de Peijassen al in spanning zit te wachten op de nieuwe Prins.

Na een waarschijnlijk weer zeer hilarische opvoering, verzorgd door een deel van de Ald Prinse mag dan, zo rond 22.11 uur de nieuwe Prins zich eindelijk vertonen aan alle Peijassen en er samen tot in de late uurtjes een geweldig feest van maken. De muziek deze avond wordt verzorgd door SBS sounds DJ Frans en natuurlijk door joekskapel Wèr of Gèn Wèr D’ran.

De avond begint om 20.00 uur, bij Luke in zaal ‘de Pruuver’, de entree is gratis en het zou verdomd mooi zijn als alle aanwezigen verkleed waren.

image_pdf