Bart d’n Urste regeert bij de Peijas

Bart Roersch is tijdens het prinsenbal in De Pruuver als nieuwe prins uit de ton te voorschijn gekomen. Samen met zijn Prinses Ilse gaat hij het komend carnavalsseizoen als Prins Bart d’n Urste zijn onderdanen in het Peijassenrijk voor.

Bart is de 63ste prins van de Peijas. Deze belangrijke titel is hem niet vreemd want 14 jaar eerder mocht hij ook al deze functie bekleden maar dan als jeugdprins. Aan zijn rechterzijde flankeerde toen eveneens jeugdprinses Ilse. Dus dit moet wel een heel goed carnavalsseizoen in Afferden worden.

Aan het begin van het prinsenbal zag het er nog een beetje somber uit want de nieuwe prins was even zoek. Na een zoektocht bij Mia Franssen en Huiskamer Béjèn bleek hij uiteindelijk in de ton bij De Pruuver te zitten. Na enkele muzikale bijdragen van de Ald Prinsen sprong de boomlange Bart als een duveltje uit de ton.

Na het ontvangen van alle officiële toebehoren die bij zijn prinsendom horen, las hij zijn proclamatie voor. Zijn leus voor het nieuwe seizoen luidt: “Spiekers met koppen sloan, loat mar lekker goan.”

Bron: Frans Thonen

Gerelateerde berichten

Fotoalbum: Prinsebal 2017 Bekijk fotoalbum Bekijk diashow Foto's: Joos Swijghuizen 07-01-2017
Prinsebal op zaterdag 6 januari 2018 In Afferden is de spanning weer te snijden. Wie oh wie wordt de 62ste Prins van de Peijas in Afferden. Op 6 januari is het zover, dan zal in zaal 'de ...
Prins Leon I van de Peijas Op zaterdagavond 12 december 2015 is Leon van de Venn uitgeroepen tot prins Leon d'n Ûrste, 60ste Prins van de Peijas.
Video: Prinsebal 2015, een kijkje achter de schermen Onderstaande video, gemaakt door 'Veerkêntig Vûrrang',  geeft een kijkje achter de schermen van het uitkomen van prins Ger III.
Prinsebal CV ‘De Peijas’ Afferden leeft weer in spanning, want op zaterdag 7 januari a.s. is het weer zover, dan wordt de nieuwe 61e prins van de Offerse Peijas weer bekend ge...
Fotoalbum: Prinsebal 2015 Bekijk fotoalbum Bekijk diashow Foto's: Joos Swijghuizen   03-01-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: