Het heeft vanwege corona enige tijd geduurd maar vandaag zaterdag 19 november tijdens het prinsenbal bij de Pruuver kon de Offerse carnavalsvereniging De Peijas toch haar jubileumprins bekend maken. Niemand minder dan Frans Laarakkers ook bekend als dj Frenske, verscheen als 66ste prins ten tonele. Samen met zijn prinses Lisa en zijn twee adjudanten Bert Wolters en Martijn Roersch gaat hij de Peijas voor in dit jubileumjaar.

Tijdens een spectaculair podiumspektakel waarbij een aantal oud-prinsen per bobslee een tocht door het dorp maakte op zoek naar de nieuwe jubileumprins kwam eenmaal bij de Pruuver aangekomen Frans Laarakkers als een duveltje uit een doosje uit de koelkast gesprongen. De 66ste prins van de Peijas en tevens jubileumprins was daarmee een feit. Daarmee komt een droom van Frans uit, want op jonge leeftijd gaf hij al blijk ooit Prins Carnaval van Offere te willen worden.

Met deze jubileumprins gaan de Peijas en Offere een mooi carnaval tegemoet. Met zijn leus ‘Ut rood, geel, gruun zit mej ien ut bloed…, wej geve gas dizze vastellavvend en alles kumt goed’ gaat Offere een heel mooi jubileum beleven. Frans d’n Twedde wordt daarbij geholpen door zijn prinses Lisa en zijn adjudanten Bert en Martijn. De eerste data waarop gefeest zal worden zijn al bekend. Zo staat op 3 december het jubileumfeest op het programma en op 28 januari een grote receptie.

Bron: Frans Thonen

image_pdf