Laetitia laatste nieuws

Steun Laetitia bij de Rabo Clubkas Campagne

De gemengde Zangvereniging “Laetitia” bestaat dit jaar 45 jaar en geeft door het jaar heen diversen uitvoeringen in Afferden en omgeving. Verder organiseert de vereniging jaarlijks het Kerstconcert in de kerk en dit jaar tevens het Gemeenteconcert op 13 oktober…

Laetitia uitstapje 45 jarig jubileum 07 juli 2018

Gemengde zangvereniging Laetitia viert dit jaar haar 45-jarig jubileum als gemengde zangvereniging.
In dit feestjaar hebben al enkele mooie optredens plaatsgevonden: op 2 maart de dinnershow bij Het Pelgrimshuis in Smakt, op 2 juni het fanfareconcert Summer Vibes in de schouwburg van Cuijk en op 23 juni deelname aan het Offers Treffe.
Verder organiseert Laetitia op 13 oktober a.s het 2-jaarlijkse gemeentelijke korenconcert in de kerk van Afferden, is er in november een optreden in Maasduinen Staete en wordt het jaar muzikaal afgesloten met het traditionele kerstconcert in december.

Op 7 juli j.l. vond de zonnige feestdag voor de koorleden en hun aanhang plaats met een boottocht op de Maas en het Leukermeer, gevolgd door een zeer gezellige barbecue.

Van deze mooie dag staan foto’s in ons foto album: klik hier.

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia bij Offers Treffe 23-06-2018

Laetitia krijgt publiek aan het zingen.

Gemengd zangkoor Laetitia bestaat 45 jaar en ‘Offers Treffe’ tien jaar. Een mooi moment om iets nieuws te proberen in de vorm van een publieke samenzang. Zo werd er bij Laetitia gedacht en zo werd het vanmiddag 23 juni tijdens het ”Offers Treffe’ ook uitgevoerd.

Het nummer ‘Halleluja’ maar ook het nummer ‘Let it be’ en ‘Imagine’ zijn goed in het gehoor liggende en makkelijk mee te zingen liedjes. En dat deed dan ook bijna iedereen om voor eventjes gezamenlijk met het koor op te trekken. Uit het massaal meegezongen ‘Halleluja’ bleken best wel stemmen te zijn die op termijn Laetitia zouden kunnen versterken.

De foto’s van ons optreden staan hier.

Er zijn ook video opnames gemaakt:

Hallelujah 

Hallelujah als samenzang met vele Afferdse zangers

Imagine

Imagine met nieuw aanstormend talent voor Laetitia?

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia deelname Summer Vibes concert fanfare

Summer Vibes met fanfare Helpt Elkander in Schouwburg Cuijk

Fanfare Helpt Elkander uit Afferden heeft op zaterdagavond 2 juni onder de naam Summer Vibes een uniek concert in Schouwburg Cuijk verzorgd. Helpt Elkander werd tijdens dit concert bijgestaan door tal van artiesten, onder wie Marlies Driessen, Bob Coenen, Will Thijssen, Ellen Boskamp, Roel Verheggen, zangvereniging Laetitia, zangvereniging Vondel en Dansschool Kim. 

Het zomerconcert was een daverend succes. Bijna 400 toeschouwers hebben in de schouwburg van Cuijk genoten van prachtige veelal eigentijdse fanfaremuziek, geweldige zang van zangeressen, zangers en koren en een wervelende dansshow.
Een groot deel van de toeschouwers had er een avondje uit van gemaakt met voorafgaand aan het concert een diner. Velen werden na afloop weer netjes met de bus in Afferden thuisgebracht.

Ook Laetitia heeft genoten van de deelname aan dit grandioze concert!
Het was het 2e grote optreden in dit jubileumjaar.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia on tour: dinnershow in Pelgrimshuis Smakt

Op 2 maart j.l. heeft Laetitia de dinnershow ‘mit Laetitia an toffel’ opgevoerd in Het Pelgrimshuis in Smakt. Deze dinnershow was een verkorte versie van de eigen show in november 2016 in zaal De Pruuver in Afferden.
Veel gasten, waaronder diversen uit Afferden, hebben genoten van een heerlijk 6-gangen diner als afsluiting van het wildseizoen in Het Pelgrimshuis. Ook de koorleden zelf hebben hiervan kunnen genieten.

De foto’s staan in ons foto album: klik hier.
Op onze Facebook pagina staan ook enkele video opnames: klik hier.

Bij deze show heeft Laetitia ook hun nieuwe flyer verspreid, waarop het koor zich presenteert:

Flyer Laetitia februari 2018

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia dinnershow in Smakt op 2 maart 2018

Dit jaar bestaat Laetitia 45 jaar als gemengde zangvereniging en daar besteden we aandacht aan met diverse optredens en een onderling feestje in de zomer.

Het eerste optreden is een dinnershow ‘mit Laetitia an toffel’.

Deze dinnershow vindt plaats op vrijdag 2 maart a.s. in restaurant Het Pelgrimshuis in Smakt. Aanvang 19.30 uur. Voor het Pelgrimshuis vormt deze show de afsluiting van het wildseizoen. Voor een bedrag van €42,50 krijgt u een 6 gangen menu met wel 13 (!) (wild)gerechten en tussendoor prachtige musicalmuziek verzorgd door Laetitia en Jennifer Bartels (soliste).

Wilt u het menu alvast bekijken, klik dan hier. Houdt u niet van wild, dan wordt een passend alternatief aangeboden (wel graag aangeven bij het reserveren!).

Reserveer nu uw tafel voor dit spektakel via tel. 0478 – 636228 of op www.pelgrimshuis.nl
Voor al diegenen uit Afferden en omstreken, die op een bijzondere wijze willen dineren óf de vorige show uit 2016 op een iets andere wijze opnieuw willen beleven óf degenen die deze vorige show gemist hebben, is dit een bijzondere aanrader!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia jaaropening 2018

Op de eerste repetitieavond heeft Laetitia het jaar 2018 op feestelijke wijze geopend met koffie, gebak en heerlijke snacks van De Pruuver.

Jaaropening 1
Dit jaar bestaat Laetitia 45 jaar als gemengde zangvereniging en daar willen we aandacht aan besteden met diverse optredens en een onderling feestje in de zomer.

Dinnershow posterHet eerste optreden is een herhaling van de dinnershow uit 2016 ‘mit Laetitia an toffel’. Nu vindt deze dinnershow plaats op vrijdag 2 maart a.s. in restaurant Het Pelgrimshuis in Smakt. Voor het Pelgrimshuis vormt deze show de afsluiting van het wildseizoen en daar hoort onderstaand 6 gangenmenu bij:
Menu het Pelgrimshuis

Wilt u deelnemen aan dit spektakel, reserveer dan tijdig uw tafel: 0478 – 636228 of op www.pelgrimshuis.nl
Voor al diegenen, die een keer op bijzondere wijze willen dineren óf de vorige show op een iets andere wijze opnieuw willen beleven óf degenen die de vorige show gemist hebben, is dit een bijzondere aanrader!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia bij kerstviering KBO

Op 15 december 2017 heeft Laetitia in Dickensstijl de kerstviering van KBO Afferden in zaal Kubbus opgeluisterd met mooie kerstliederen.

De leden van KBO waren erg enthousiast over dit sfeervolle optreden. Foto’s staan in het foto album: klik hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia neemt afscheid van Fransje Terlingen

Op 29 december j.l. heeft Laetitia op intieme en muzikale wijze afscheid genomen van koorlid Fransje Terlingen, die ernstig ziek is.

Bij haar thuis heeft het koor enkele liederen gezongen en tot slot samen het glas geheven.

Haar man Rudolf heeft deze gebeurtenis verwoord in een gedicht:
29 december Heroic couplet

Zij zongen voor hun zieke koorgenoot
De zangers, zangeressen klein en groot
Met vierentwintig mensen op een kluit
Vereerden allen Fransje zacht en luid

In twaalf voorbije jaren kwam ze trouw
Naar Matshoek, feest of kerkgebouw
Droeg bij aan klederdracht in Dickens’ dos
Of zocht als alt houvast in’t Poatersbos

Verbazend knap dat zij als allochtoon
Haar plek vond zonder traan of hoon
Op haar is heden ieders oog gericht
Waardering straalt van menig blij gezicht

Het Offers drinklied klinkt op haar verzoek
Gejuich, applaus voor háár uit elke hoek
Het afscheid werd vandaag haar grote feest
Met glas in hand genoot zij ‘t allermeest

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Offers Kerst Treffe loopt vloeiend over in kerstmarkt

De Offerse kerk trok weer een keertje volk. Niet zo vreemd want op het podium traden allemaal bekenden op. Het Basiskoor, de Troubadours, Smartlappenkoor 3 Veuraff en gemengde zangvereniging Laetitia, zij vermaakten het publiek met een sfeervol kerstconcert onder de noemer Offers Kerst Treffe. Ook fanfare Helpt Elkander en het Studieorkest bliezen tijdens dit concert een geducht partijtje mee. Alleen de Blokfluitgroep liet op het laatste moment verstek gaan.

Het anderhalf uur durend concert liep vloeiend over in een gezellige kerstmarkt met vele gezellig ingerichte kraampjes buiten op het kerkplein. Voorafgegaan door de kerstman en leden van het Basiskoor verliet iedereen de kerk om met fanfare en koren rond de grote kerstboom op het kerkplein ‘Wij komen te samen’ te zingen. Daarna verdeelde iedereen zich over de diverse kraampjes en deed zich te goed aan warme glühwein, koffie, thee of een lekker bokbiertje.

Met dank aan Frans Thonen voor tekst en foto’s.

Voor de foto’s: klik hier.

Maasduinen Centraal heeft van het 2e deel van het concert een live-stream gemaakt. Deze kunt u hier bekijken. Met dank aan Chris Smits!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail