Laetitia laatste nieuws

Laetitia moederdagmis Poaterskapel

Op zondag 12 mei 2019 heeft Laetitia samen met het basiskoor de Moederdagmis bij de Poaterskapel opgeluisterd. Het was een sfeervolle viering, waarbij de zon zich regelmatig liet zien en beide koren ook enkele nummers samen hebben gezongen. In ons…

Laetitia afsluiting jubileumjaar

Met enkele mooie optredens in kerstsfeer heeft Laetitia het jubileumjaar afgesloten. Dit jaar bestaat Laetitia 45 jaar als gemengde zangvereniging en dit jubileum hebben we op passende muzikale wijze gevierd: in maart vond de dinnershow ‘mit Laetitia an toffel’ plaats…

Kerstconcert Afferden.

Op zaterdag 15 december a.s. vindt in de kerk van Afferden weer het traditionele kerstconcert plaats van de plaatselijke muziekverenigingen. Hadden we vorig jaar het eerste Offers Kerst Treffe met naast het concert ook een kerstmarkt op het Kerkplein, dit…

Laetitia kijkt terug op succesvol weekend!

Op zaterdag 3 november hield Laetitia haar jaarlijkse appel- en peren actie. Op deze zonnige dag zijn veel appels en peren verkocht, waardoor de actie erg succesvol is verlopen. Iedereen hartelijk dank hiervoor! Op zondagmiddag 4 november vond een optreden…

Laetitia verzorgt muzikale middag Maasduinen Staete

Als onderdeel van het jubileumjaar (45 jaar gemengd koor) verzorgt Laetitia a.s. zondagmiddag 4 november een muzikale middag bij Maasduinen Staete in Nieuw Bergen.
Het programma is heel gevarieerd: liederen uit de Offerse revue, Nederlandstalige liederen, musicalnummers en moderne popmuziek.
Veel liederen zullen voor de luisteraars bekend in de oren klinken en zijn daardoor een uitnodiging tot meezingen.

Deze middag begint om 15.00 uur en iedereen is welkom bij deze gezellige middag.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Gemeenteconcert zangkoren 13-10-2018

Het tweejaarlijks gemeenteconcert van koren uit de gemeente Bergen afgelopen zaterdag in de parochiekerk van Afferden klonk als een klok. Zeven koren traden op en trakteerden het publiek op een breed repertoire aan muziek. Engels- en Nederlandstalig muziek, nummers uit de jaren 60 maar ook het klassieke Hallelujah van Händel, het was genieten voor de liefhebber. En eens te meer bleek weer eens hoe goed de Offerse kerk dankzij de perfecte akoestiek voor dit soort gelegenheden gebruikt kan worden.

De organisatie was dit keer in handen van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden. Het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald o.l.v. Paul Verheyen brak het spits af waarna het eveneens uit Siebengewald afkomstige Vocal Spirit o.l.v. Rina Hermsen het muzikale stokje overnam. Zanggroep Challenge uit Well zette met hulp van Vocalgroup Joy hoog in door gezamenlijk het Hallelujah chorus van Händel in te zetten. Een muziekstuk dat dankzij de goede akoestiek van de kerk en dirigente Elian Huibers – Krebbers uitstekend tot zijn recht kwam. De Troubadours uit Afferden sloten met nummers van onder anderen Rob de Nijs en Ruth Jacott de optredens voor de pauze af.
Het onlangs gestarte zangkoor Mosaïque uit Nieuw Bergen had een primeur. Dit gemengde koor o.l.v. Harm Vullings trad voor de eerste keer in het openbaar op en deed dat op een zeer verdienstelijke wijze met onder meer ‘Can’t help falling in love’ van Elvis Presley en ‘Donna, Donna’ van Aaron Zeitlin. Vocalgroup Joy uit Well/Wellerlooi kwam als een na laatste met het bombastische nummer ‘Barcelona’ op de proppen waarna gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden o.l.v. Cornelia Burgers de rij sloot. Het concert werd afgesloten met een samenzang van het nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen door alle koren en het publiek.
Nog vermeld kan worden dat het Vrouwenkoor uit Well door onvoorziene omstandigheden niet aan dit tweejaarlijks korenconcert kon deelnemen. Verder werd bekend gemaakt dat het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald de organisatie van het eerstvolgende gemeentelijke korenconcert op zich neemt.

Tekst: Frans Thonen

 

Voor foto’s van het concert, klik hier.

Voor een video van Let it be, klik hier

Voor een video opname van Only Time, klik hier 

Voor een video opname van de samenzang Hallelujah, klik hier

FacebooktwitterFacebooktwitter

Laetitia uitstapje 45 jarig jubileum 07 juli 2018

Gemengde zangvereniging Laetitia viert dit jaar haar 45-jarig jubileum als gemengde zangvereniging.
In dit feestjaar hebben al enkele mooie optredens plaatsgevonden: op 2 maart de dinnershow bij Het Pelgrimshuis in Smakt, op 2 juni het fanfareconcert Summer Vibes in de schouwburg van Cuijk en op 23 juni deelname aan het Offers Treffe.
Verder organiseert Laetitia op 13 oktober a.s het 2-jaarlijkse gemeentelijke korenconcert in de kerk van Afferden, is er in november een optreden in Maasduinen Staete en wordt het jaar muzikaal afgesloten met het traditionele kerstconcert in december.

Op 7 juli j.l. vond de zonnige feestdag voor de koorleden en hun aanhang plaats met een boottocht op de Maas en het Leukermeer, gevolgd door een zeer gezellige barbecue.

Van deze mooie dag staan foto’s in ons foto album: klik hier.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Laetitia bij Offers Treffe 23-06-2018

Laetitia krijgt publiek aan het zingen.

Gemengd zangkoor Laetitia bestaat 45 jaar en ‘Offers Treffe’ tien jaar. Een mooi moment om iets nieuws te proberen in de vorm van een publieke samenzang. Zo werd er bij Laetitia gedacht en zo werd het vanmiddag 23 juni tijdens het ”Offers Treffe’ ook uitgevoerd.

Het nummer ‘Halleluja’ maar ook het nummer ‘Let it be’ en ‘Imagine’ zijn goed in het gehoor liggende en makkelijk mee te zingen liedjes. En dat deed dan ook bijna iedereen om voor eventjes gezamenlijk met het koor op te trekken. Uit het massaal meegezongen ‘Halleluja’ bleken best wel stemmen te zijn die op termijn Laetitia zouden kunnen versterken.

De foto’s van ons optreden staan hier.

Er zijn ook video opnames gemaakt:

Hallelujah 

Hallelujah als samenzang met vele Afferdse zangers

Imagine

Imagine met nieuw aanstormend talent voor Laetitia?

FacebooktwitterFacebooktwitter

Laetitia deelname Summer Vibes concert fanfare

Summer Vibes met fanfare Helpt Elkander in Schouwburg Cuijk

Fanfare Helpt Elkander uit Afferden heeft op zaterdagavond 2 juni onder de naam Summer Vibes een uniek concert in Schouwburg Cuijk verzorgd. Helpt Elkander werd tijdens dit concert bijgestaan door tal van artiesten, onder wie Marlies Driessen, Bob Coenen, Will Thijssen, Ellen Boskamp, Roel Verheggen, zangvereniging Laetitia, zangvereniging Vondel en Dansschool Kim. 

Het zomerconcert was een daverend succes. Bijna 400 toeschouwers hebben in de schouwburg van Cuijk genoten van prachtige veelal eigentijdse fanfaremuziek, geweldige zang van zangeressen, zangers en koren en een wervelende dansshow.
Een groot deel van de toeschouwers had er een avondje uit van gemaakt met voorafgaand aan het concert een diner. Velen werden na afloop weer netjes met de bus in Afferden thuisgebracht.

Ook Laetitia heeft genoten van de deelname aan dit grandioze concert!
Het was het 2e grote optreden in dit jubileumjaar.

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter