Categorie: Laetitia Video

Gemeenteconcert zangkoren 13-10-2018

Het tweejaarlijks gemeenteconcert van koren uit de gemeente Bergen afgelopen zaterdag in de parochiekerk van Afferden klonk als een klok. Zeven koren traden op en trakteerden het publiek op een breed repertoire aan muziek. Engels- en Nederlandstalig muziek, nummers uit de jaren 60 maar ook het klassieke Hallelujah van Händel, het was genieten voor de liefhebber. En eens te meer bleek weer eens hoe goed de Offerse kerk dankzij de perfecte akoestiek voor dit soort gelegenheden gebruikt kan worden.

De organisatie was dit keer in handen van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden. Het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald o.l.v. Paul Verheyen brak het spits af waarna het eveneens uit Siebengewald afkomstige Vocal Spirit o.l.v. Rina Hermsen het muzikale stokje overnam. Zanggroep Challenge uit Well zette met hulp van Vocalgroup Joy hoog in door gezamenlijk het Hallelujah chorus van Händel in te zetten. Een muziekstuk dat dankzij de goede akoestiek van de kerk en dirigente Elian Huibers – Krebbers uitstekend tot zijn recht kwam. De Troubadours uit Afferden sloten met nummers van onder anderen Rob de Nijs en Ruth Jacott de optredens voor de pauze af.
Het onlangs gestarte zangkoor Mosaïque uit Nieuw Bergen had een primeur. Dit gemengde koor o.l.v. Harm Vullings trad voor de eerste keer in het openbaar op en deed dat op een zeer verdienstelijke wijze met onder meer ‘Can’t help falling in love’ van Elvis Presley en ‘Donna, Donna’ van Aaron Zeitlin. Vocalgroup Joy uit Well/Wellerlooi kwam als een na laatste met het bombastische nummer ‘Barcelona’ op de proppen waarna gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden o.l.v. Cornelia Burgers de rij sloot. Het concert werd afgesloten met een samenzang van het nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen door alle koren en het publiek.
Nog vermeld kan worden dat het Vrouwenkoor uit Well door onvoorziene omstandigheden niet aan dit tweejaarlijks korenconcert kon deelnemen. Verder werd bekend gemaakt dat het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald de organisatie van het eerstvolgende gemeentelijke korenconcert op zich neemt.

Tekst: Frans Thonen

 

Voor foto’s van het concert, klik hier.

Voor een video van Let it be, klik hier

Voor een video opname van Only Time, klik hier 

Voor een video opname van de samenzang Hallelujah, klik hier

Laetitia bij Offers Treffe 23-06-2018

Laetitia krijgt publiek aan het zingen.

Gemengd zangkoor Laetitia bestaat 45 jaar en ‘Offers Treffe’ tien jaar. Een mooi moment om iets nieuws te proberen in de vorm van een publieke samenzang. Zo werd er bij Laetitia gedacht en zo werd het vanmiddag 23 juni tijdens het ”Offers Treffe’ ook uitgevoerd.

Het nummer ‘Halleluja’ maar ook het nummer ‘Let it be’ en ‘Imagine’ zijn goed in het gehoor liggende en makkelijk mee te zingen liedjes. En dat deed dan ook bijna iedereen om voor eventjes gezamenlijk met het koor op te trekken. Uit het massaal meegezongen ‘Halleluja’ bleken best wel stemmen te zijn die op termijn Laetitia zouden kunnen versterken.

De foto’s van ons optreden staan hier.

Er zijn ook video opnames gemaakt:

Hallelujah 

Hallelujah als samenzang met vele Afferdse zangers

Imagine

Imagine met nieuw aanstormend talent voor Laetitia?

Laetitia dinnershow Het Pelgrimshuis Smakt

Op 2 maart 2018 heeft Laetitia de dinnershow ‘mit Laetitia an toffel’ opgevoerd in Het Pelgrimshuis in Smakt. Deze dinnershow was een verkorte versie van de eigen show in november 2016 in zaal De Pruuver in Afferden.
Op onze Facebook pagina staan ook enkele video opnames: klik hier.

Offers Kerst Treffe loopt vloeiend over in kerstmarkt

De Offerse kerk trok weer een keertje volk. Niet zo vreemd want op het podium traden allemaal bekenden op. Het Basiskoor, de Troubadours, Smartlappenkoor 3 Veuraff en gemengde zangvereniging Laetitia, zij vermaakten het publiek met een sfeervol kerstconcert onder de noemer Offers Kerst Treffe. Ook fanfare Helpt Elkander en het Studieorkest bliezen tijdens dit concert een geducht partijtje mee. Alleen de Blokfluitgroep liet op het laatste moment verstek gaan.

Het anderhalf uur durend concert liep vloeiend over in een gezellige kerstmarkt met vele gezellig ingerichte kraampjes buiten op het kerkplein. Voorafgegaan door de kerstman en leden van het Basiskoor verliet iedereen de kerk om met fanfare en koren rond de grote kerstboom op het kerkplein ‘Wij komen te samen’ te zingen. Daarna verdeelde iedereen zich over de diverse kraampjes en deed zich te goed aan warme glühwein, koffie, thee of een lekker bokbiertje.

Met dank aan Frans Thonen voor tekst en foto’s.

Voor de foto’s: klik hier.

Maasduinen Centraal heeft van het 2e deel van het concert een live-stream gemaakt. Deze kunt u hier bekijken. Met dank aan Chris Smits!

Laetitia: Concert zonder grenzen

Op 5 november 2017 vond op Roepaen in Ottersum het Concert zonder Grenzen plaats. Bij dit jaarlijkse concert, dat jaarlijks in één van de gemeenten wordt gehouden, treden gezelschappen op uit de gemeenten Bergen, Gennep en het Duitse Goch en Weeze.

Dit jaar heeft Laetitia namens de gemeente Bergen opgetreden. Ons programma met musicalnummers bestond uit een medley van Andrew Lloyd Webber en 2 nummers uit de musical Chess.

Er is een opname gemaakt van de eerste nummers uit de medley van A.L. Webber door Laetitia en Jennifer Bartels (solo).[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=5GOHnQmo2ko” maxwidth=”640″/]

Laetitia bij het Offers Treffe 01-07-2017

Op zaterdag 1 juli j.l. heeft Laetitia weer voor de 9e keer deelgenomen aan het Offers Treffe.

Ons optreden bestond dit keer uit diverse musicalnummers: een medley van Andrew Lloyd Webber (met o.a. 2 solo’s door Jennifer Bartels) en 2 nummers uit de musical Chess: ‘I know him so well’ en ‘Anthem’. Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigente Cornelia Burgers en professioneel begeleid door Harco van de Venn.

Van dit optreden zijn foto’s en video opnames gemaakt, welke je kunt vinden in ons foto album.