Na ruim 31 jaar heeft organist Jean-Pièrre Verhasselt op zaterdagavond 29 december afscheid genomen van het ‘Offers’ kerkkoor. Dat gebeurde tijdens de reguliere zaterdagavondviering in de Mariakapel. Na de mis was er nog een gezellig samenzijn in eethuis/cafetaria ’t Kapelleke.

Jean-Pièrre is een autodidact die zichzelf het orgel bespelen heeft aangeleerd. Toen het kerkkoor uit Afferden 31 jaar geleden na het vertrek van organist Harrie Bendermacher verlegen zat om een nieuwe man voor achter het orgel, werd met veel overredingskracht Jean-Pierre overgehaald. Al die jaren heeft de in Afferden woonachtige organist zich met inzet en veel gevoel voor gemeenschapszin het kerkkoor begeleid. Tot vandaag want tijdens de reguliere zaterdagavondviering in de Mariakapel heeft hij afscheid genomen. In maart dit jaar gaf de 57-jarige organist te kennen te willen verhuizen naar Gennep en eind dit jaar te zullen stoppen met het begeleiden van het kerkkoor. In november is daadwerkelijk de overstap naar Gennep gemaakt.

Aan het eind van de mis bedankte pastoor Reijnen Jean-Pièrre voor zijn jarenlange inzet voor het koor. Een bedankje dat na de mis door het kerkbestuur in eethuis/cafetaria ’t Kapelleke werd herhaald in de vorm van een gevulde envelop en bloemen voor zijn vrouw Marian. Ook het kerkkoor had een presentje in de vorm van een gevulde envelop voor Jean-Pièrre. Verder hoopt het kerkkoor dat de nu opengevallen plek achter het orgel weer snel wordt ingevuld. Belangstellenden kunnen zich melden bij koorlid Jan Verijdt.

Foto’s en tekst: Frans Thonen

image_pdf