Wielerronde in Afferden 1972

Begin jaren 70 van de vorige eeuw organiseert tafelvoetbalvereniging de Kickerclub jaarlijks een wielerronde.

Als in de jaren 90 het Wielercomité Afferden wordt opgericht keert de wielerronde terug in het dorp. In de plaats van de Roofridderfeesten zijn dan inmiddels de Parkfeesten ontstaan en de Parkwielerronde moet deze feesten een extra stimulans geven. Zoals de naam al aangeeft, is de ronde om het Heijmanspark (destijds nog Heijmansplein genaamd).

In het begin van deze eeuw is een einde gekomen aan de wielerronde. Daarvoor in de plaats organiseert het comité een jaarlijkse fietstocht.

De foto is van de 2e wielerronde van Afferden in 1972 met start en finish aan de Dorpsstraat.

  3 reacties op “Wielerronde in Afferden 1972

  1. Goedemiddag. Ik was winnaar bij de nieuwelingen op 2 juli 1972. Op de foto ben ik als 4e in de gele Wielerclub De Ster trui zichtbaar. Daarvoor rijden op kop Thijs Nellen, Willy Maessen en Maarten de Vos. Zijn er nog meer foto’s beschikbaar bijv. van de huldiging? Mijn broer Piet Pierik werd die dag 2e bij de Aspiranten. Met belangstelling zie ik uw reactie. Alvast dank voor de moeite.

  2. Goedemorgen Wim. Ik zie je reactie op mijn vraag van 11 december jl.
    Maar hoe kan aan die (digitale)foto’s komen? Is er een site waar ik op terecht kan of welke andere mogelijkheid is er. Ik zie je reactie graag tegemoet. Alvast dank voor de moeite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *