Afferden Samen in Bloei

ONS PROJECT VOOR KERN MET PIT 2022

 

Vereniging Afferden Samen Beter wil graag mee doen met een project bij “Kern Met Pit 2022” om samen met inwoners onze dorpskern in bloei te zetten in het voorjaar….. en het liefst duurzaam: dus voorjaarsbollen die geschikt zijn om te verwilderen. 

Het idee is om zoveel mogelijk kale plekken aan de straatkant in het dorp samen te beplanten met voorjaarsbloemen. Ook kleine groenstroken in het dorp, langs de randen van de vele “grindtuinen”, groene driehoeken op hoeken van de straat, rond de komborden van Afferden en vooral de kale boomspiegels zouden hier geschikt voor kunnen zijn. 

Iedereen die een plekje weet/heeft en aan de slag wil gaan aan de straatkant krijgt een pakketje voorjaarsbollen voor verwildering. Ook kan er hulp bij aanplanten gevraagd worden. 

Voorwaarde is dat de bloeiende voorjaarsbloemen voor iedereen zichtbaar moeten zijn, zodat we er allemaal samen plezier van hebben….ieder jaar weer. 

Onze voorkeur gaat uit naar voorjaarsbollen die bijenvriendelijk zijn. 

In het najaar van 2022 zouden we “Afferden Samen in Bloei” kunnen opstarten en samen de voorjaarsbollen planten, zodat ze vanaf 2023 voor iedereen die in het voorjaar door de dorpskern van Afferden wandelt, fietst of rijdt zichtbaar zijn: een publieke ode aan het voorjaar. Hoe mooi is dat?  

https://www.kernmetpit.nl/projecten/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *