Het heeft maar liefst 12,5 jaar geduurd, maar de Dorpsraad Afferden is dan eindelijk in het bezit gekomen van een foto waar de voormalige brandtoren van Afferden in zijn geheel op staat. Op maandag 15 januari ontvingen wij een mail van Martien Louwers met in de bijlage deze foto.  (klik op de foto voor een groter formaat)

De foto is in de zomer van 1967 gemaakt door zijn broer Harry met zijn splinternieuwe spiegelreflexcamera. Op de foto zien we naast de brandtoren vader Harry senior. 

De familie Louwers uit Nijmegen (vader, moeder en 2 zonen) hebben de beginjaren van camping Hengeland mee mogen maken. Eerst met een toercaravan en later met een stacaravan. “Ons trok de rust en de ruimte, maar begin jaren ’70 veranderde dat en zijn we vertrokken. Het werd er steeds voller en voller”, aldus Harry en Martien. 

Uiteraard hebben ze de afgelopen jaren de nieuwe Uitkijktoren ook bezocht, al was het bos direct rondom de toren verdwenen en vervangen door heide. Maar het blijft, volgens de heren, een prachtig gebied! En daar mogen wij trots op zijn! 

Dorpsraad Afferden, januari 2024

image_pdf