Foto: Op de foto (vlnr) Marjolijn Dirkx, Ad van den Heuvel en Marijke Schoenmakers.

De 67-jarige Ad van den Heuvel is onlangs in Afferden komen wonen. Tot zijn verrassing werd hij deze week welkom in de straat geheten door Marijke Schoenmakers en Marjolijn Dirkx. “Een keileuk initiatief”, oordeelt Ad na het kennismakingsgesprek. “Had ik niet verwacht maar waardeer het zeer.”

Ad had de primeur en is de eerste nieuwe bewoner die op deze manier dinsdag is bezocht en welkom geheten. Het idee en initiatief berust bij twee leden van ‘Afferden Samen Beter’, Marijke Schoenmakers en Susan van Lieshout. “Het doel is om nieuwe bewoners in Afferden persoonlijk te verwelkomen door een dorps- /buurtbewoner en te voorzien van allerlei informatie over ons dorp”, legt Marijke uit. “Het is ook een mooie gelegenheid om zo een eerste verbinding te leggen met de Offerse gemeenschap en de mensen wat wegwijs te maken in ons dorp van wat er allemaal te doen is.

Tijdens het bezoek krijgt de nieuwe bewoner een welkomsttas aangeboden met informatiemateriaal van verenigingen, organisaties en ondernemers uit Afferden en het dorpsblad De Knikkerkoerier. Afsluitend wordt gevraagd of de nieuwe inwoner een kleurrijke vlag met de tekst ‘Welkom in Afferden’ in de tuin wil plaatsen. Marijke: “Op die manier is voor iedereen meteen duidelijk dat er een nieuwe bewoner in de straat is komen wonen. Heb je meteen een mooi aanknopingspunt voor een gesprekje.” Voor Ad geen probleem. Hij gaat dan ook met een brede smile met Marijke en Marjolijn en vlag op de foto.

Ad komt van origine uit het Brabantse Mariahout maar kan als avonturier, wereldreiziger en koerier in Afrika vele verhalen vertellen. Zo is hij bijvoorbeeld met zijn motor zowat 3 keer de wereld rond geweest en heeft hij als hobby’s het maken en restaureren van foto’s en het verzamelen en opknappen van oude fietsen. De laatste 5 jaar heeft hij in Well op het kasteel gewoond en gewerkt. Nu hoopt hij zich snel thuis te gaan voelen in Afferden waar hij op hartelijke wijze welkom is geheten.

Marijke vertelt dat inmiddels al 7 nieuwkomers door dorpsbewoners zijn aangemeld en op de lijst staan om te worden bezocht. Samen met de straat/buurtbewoner worden die bezoekjes binnenkort afgelegd. Verder roept ze iedereen op die nieuwkomers in Afferden kent, die door te geven via welkom@afferdensamenbeter.nl of telefonisch via 06 – 46085364. “Wij maken dan geheel vrijblijvend een afspraakje voor een welkomstbezoekje. Mocht iemand nog informatie en/of foldermateriaal voor in de welkomsttas hebben, dan zijn we daar ook heel blij mee.”

Bron: Frans Thonen

image_pdf