In januari wordt de nieuwe basisschool geopend als vervanging van de aparte meisjesschool, jongensschool en kleuterschool. De school krijgt de naam ’t Diekske. Inwoners van Afferden konden een naam verzinnen. Uiteindelijk wordt de inzending van Truus Gerbecks gekozen. De opening van de school zou in eerste instantie door minister van onderwijs Van Kemenade gebeuren. Die was echter inmiddels geen minister meer maar gewoon kamerlid. Maar de opening door een PvdA-kamerlid was naar verluidt voor het schoolbestuur niet wenselijk. De school wordt dan op zaterdag 28 januari door burgemeester Huyben geopend. In de krant lezen we dat dit ook in de carnavalsoptocht een thema is. En verder dat de verhuizing van de kermis (van het kermisplein aan de Dorpsstraat naar het Heijmanspark, DA) niet alle Peijassen zint. In dezelfde optocht is ook aandacht voor een kinderspeelplaats aan de Kapelstraat. Er zijn al enkele speeltoestellen geplaatst en inwoners worden opgeroepen mee te denken. De gemeente heeft al 600 gulden beschikbaar gesteld.

In dit jaar overlijdt doodgraver Thei Driessen, na meer dan duizend graven op het kerkhof te hebben gedolven. Ook was hij jarenlang bode van de regionale Limburgse krant.

Verdere berichten gaan over de tweede Paas-skelterraces, die door de Kickerclub worden georganiseerd, de heropening van de golfbaan/bar ’t Rimpelt van A. en M. Huizer en over wijkverpleegster zuster Michael die al 25 jaar in Afferden werkzaam is.

Er zijn dat jaar gemeenteraadsverkiezingen. In die tijd wordt voornamelijk met dorpslijsten gewerkt. Omdat er in Afferden verschillende lijsten zijn, wordt de kans kleiner geacht dat meerdere personen uit Afferden in de raad vertegenwoordigd zullen worden. Uiteindelijk krijgen de lijst L. Claessens en de lijst H. Rijniers de meeste stemmen en elk een zetel in de gemeenteraad.

image_pdf