Laetitia huldigt jubilarissen

Foto: (vlnr) Jan Verijdt, Theo Arts, Cornelia Burgers, Ria Keijsers en Hennie van Hoof.

Het Offers gemengd koor Laetitia heeft nu de coronamaatregelen zowat zijn opgeheven, een aantal jubilarissen gehuldigd. Dat gebeurde afgelopen maandag tijdens de jaarvergadering in Café de Pruuver. De jubilarissen ontvingen uit handen van voorzitter Hennie van Hoof een oorkonde, een speldje en een mooie bos bloemen.

Dirigente Cornelia Burgers werd als eerste in het zonnetje gezet in verband met haar 12,5-jarig jubileum. Zij is de opvolger van Ad Voesten en dirigeert het koor sinds 16 maart 2009. Als dirigente heeft zij het koor een zeer divers repertoire aangeleerd en de koorleden kwalitatief naar een hoger niveau getild. Cornelia woont in Emmerich en staat elke week, weer of geen weer, voor het koor. Ook in coronatijd heeft zij erg haar best gedaan om het koor aan de praat of beter gezegd aan de ‘zang’ te houden. Zo werd er in aparte stemgroepen gerepeteerd, digitaal gerepeteerd via Teams, repetitietijden vervroegd en naar andere repetitielocaties uitgeweken toen de horeca gesloten was. Afgelopen Kerstmis heeft zij zelf in de kerk de liederen gezongen die het koor had gerepeteerd maar in verband met de coronaregels niet gezamenlijk gezongen mochten worden. Laetitia hoopt nog lang van haar diensten gebruik te mogen maken.

Vervolgens werden drie zilveren jubilarissen gehuldigd: Theo Arts, Jan Verijdt en Ria Keijsers. Theo Arts zit vanaf 2013 in het bestuur en is bij allerlei hand- en spandiensten inzetbaar ondanks het vreselijke ongeluk dat hem een paar jaar geleden is overkomen. Ook draagt hij een steentje bij in het welslagen van de vele kooractiviteiten. Zilveren jubilaris Jan Verijdt is een trouwe bezoeker van de repetities en bovendien actief als kerkbestuurslid. Daardoor vormt hij een belangrijke schakel tussen het koor en het kerkbestuur. Hij denkt mee met de organisatie, heeft altijd een actieve reactie en een mening over zaken die in de vergaderingen ter sprake komen. De derde zilveren jubilaris is Ria Keijsers. Zij is altijd actief binnen de vereniging en zeer behulpzaam inzake het vervoer voor de oudere leden die in Bergen wonen.

Tot slot werd voorzitter Hennie van Hoof voor haar 40-jarig jubileum in het zonnetje gezet. Penningmeester Leo van Druten overhandigde haar de oorkonde, het speldje en de bloemen. Hennie is de opvolger van Trees Boskamp en maakt al vele jaren deel uit van het bestuur waarvan 25 jaar als voorzitter. Zij is zeer actief en voortrekker inzake vele kooractiviteiten. Daarnaast zet zij zich tevens in voor vele activiteiten in Offere.

Nadat alle jubilarissen waren gehuldigd bleek tot ieders verrassing dat ook de penningmeester een jubileum heeft bereikt. Leo van Druten heeft namelijk gedurende 25 jaar de kas van het Offers gemengd koor op uitstekende wijze beheerd. Als dank hiervoor kreeg hij een flinke plak chocolade.
Naast de huldiging van de jubilarissen nam Laetitia afscheid van Anny van der Heijden als bestuurslid. Zij heeft gedurende 22 jaar tot volle tevredenheid het secretariaat beheerd. Anny heeft, nadat haar dochter Nancy haar werkzaamheden tijdelijk had overgenomen, het secretariaat overgedragen aan Annelies van der Hoeven.

Helaas loopt onder meer door ziekte en leeftijd het ledenaantal van Laetitia terug. Nieuwe leden zijn dus meer dan welkom. Dat geldt ook voor mensen die tijdelijk mee willen zingen tijdens de diverse kooractiviteiten. Laetitia zingt een heel breed repertoire, van religieus tot pop, en in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Denk bijvoorbeeld aan de succesvolle Musical Dinnershow in 2016.

Tekst: Frans Thonen.

  5 reacties op “Laetitia huldigt jubilarissen

  1. mooi om zo weer eindelijk bij elkaar te zijn, en zo veel huldigingen,ik ben best wel trots op dit koor. hopelijk kunnen we nog heel veel jaren zo door gaan. beetje meer leden zo fijn zijn.

  2. Alle jubilarissen van harte proficiat gewenst. Laetitia is een heerlijk koor met een bijzonder mooi repertoire, zo fijn om te zingen.
    Dank jullie wel dat ik lid mocht worden, na mijn 40-jarig lidmaatschap bij Le Rossignol Lottum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *