Tijdens het tweejaarlijkse gemeentelijk korenconcert dat afgelopen zaterdag 28 oktober 2023 in de Offerse kerk plaatsvond, hebben alle koren uit de gemeente Bergen op overtuigende wijze hun visitekaartje afgegeven. Ondanks dat het soms piept en kraakt als het aankomt op het ledenbestand, hebben alle koren laten zien en horen dat zij nog springlevend zijn.

Het concert stond deze keer in het teken van het gouden jubileum van de Offerse gemengde zangvereniging Laetitia. Dit koor nam na goed overleg met het Grenslandmannenkoor uit Siebengewald de organisatie van dit tweejaarlijkse concert over. Als thema werd gekozen voor ‘back to the 70’s’. Een decennium met veel herkenbare muziek van internationale grootheden als Abba, Kansas, Billy Joel en Fleetwood Mac maar ook populaire muziek van Nederlandse bodem van onder anderen Tumbleweeds, Rita Hovink, Mieke en Toon Hermans.

Afgelopen zaterdag werd het publiek in een goed verwarmde kerk getrakteerd op een drie uur durende muzikale show. Voor de pauze zorgden de stemmen van Kinderkoor Afferden onder leiding van dirigente Marjo Laarakkers met nummers als ‘Mamma Mia’ van Abba en ‘Mijn engelbewaarder’ van Mieke al snel dat het publiek in de juiste sfeer kwam. Vocal Group Joy uit Wellerlooi onder leiding van Elian Huibers-Krebbers deed daar met nummers als ‘Piano Man’ van Billy Joel en ‘When will I see you again’ van The Three Degrees nog een schepje bovenop. Met een ‘Seventies en een Fleetwood Mac medley’ borduurde popkoor Vocal Spirit uit Siebengewald onder leiding van Rina Hermsen daarop voort zodat ‘Gouden Laetitia’ onder leiding van Cornelia Burgers met enkele nummers van Abba en ‘Top of the World’ van the Carpenters de periode voor de pauze mooi af kon sluiten. Een uitstekende gelegenheid voor dhr. Borsjes van de Koninklijke Christelijk Zangers Bond om het woord te nemen en namens de bond zijn waardering voor het jubilerende Offerse koor uit te spreken en de legpenning van de bond te overhandigen. Locoburgemeester Claudia Ponjee deed daar na de pauze nog een schepje bovenop door aan het bestuur van Laetitia de Koninklijke Erepenning uit te reiken.

Smartlappenkoor 3VeurAff uit Afferden onder leiding van Mat Custers zette daarna het muzikale programma voort met aanstekelijke nummers van onder meer de Tumbleweeds, Creedence Clearwater Revival en Rita Hovink. Aansluitend won Challenge uit Well onder leiding van Elian Huibers-Krebbers met muziek van Chi Coltrane en Toon Hermans de harten van het publiek. Speciaal voor ‘Gouden Laetita’ wijdde Challenge delen van het nummer ’24 rozen’ van Toon Hermans aan het gouden koor. Dirigente Elian Huibers-Krebbers liet deze muzikale vrijheid gepaard gaan met de overhandiging van een bos rozen aan Laetitia-voorzitter Hennie van Hoof. Het Grenslandmannenkoor uit Siebengewald sloot de muzikale rij en liet sinds het aantreden van hun nieuwe dirigent Marcel Engelen al voorzichtig heupwiegend zien dat hun beweeglijkheid in stemmen zich niet alleen in het repertoire maar ook enigszins in hun optreden heeft postgevat.

Met het door alle koren zingen van het bekende ‘Thank you for the music’ van Abba kwam een excellent slot aan een mooi jubileumconcert waarin alle koren uit de Gemeente Bergen nog een keer hebben laten zien op muzikaal gebied nog heel wat in hun mars te hebben.

Tekst: Frans Thoonen.

Na afloop van het concert hebben de leden van Laetitia nog lang gezellig nagekletst onder het genot van een drankje.
Foto’s van dit concert staan in het foto archief.

Nu Laetitia is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning mag deze onderscheiding vermeld worden op briefpapier en/of gedrukte stukken. Zie hieronder.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2-1022x1024.png

image_pdf