Met de kerst voor de deur zijn de Offerse Mariakapel en de Cosmas en Damianuskerk weer sfeervol ingericht om de komende dagen stil te staan bij dit grote christelijke feest. Dankzij de inzet van een tiental vrijwilligers zijn op beide locaties mooi versierde kerstbomen geplaatst. Een aantal zet ondanks hun respectabele leeftijd zich al jaren in voor deze klus. Zelfs als men al verhuisd is naar een andere plaats. Het toont aan dat er veel betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel onder deze vrijwilligers is. In de kerk is volgens traditie ook een mooie kerststal te bewonderen.

De kerstvieringen vinden plaats op zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 december in de parochiekerk. In verband met de hoge verwarmingskosten in de kerk is per 1 november besloten gedurende de wintermaanden de missen in de kleinere Mariakapel te houden. Een uitzondering hierop vormen speciale vieringen zoals bijvoorbeeld kerstvieringen en begrafenissen.

Overigens moet de Mariakapel het deze kerst zonder de vaste huisgenoot doen. Het haantje op het torentje en de windvaan op het oudste deel van het kapelletje zijn onlangs in verband met onderhoudswerkzaamheden verwijderd. De verwachting is dat in het voorjaar van 2023 het haantje en de windvaan weer in het zonlicht zullen schitteren.

Bron: Frans Thonen

image_pdf