Het kerkbestuur heeft onlangs besloten dat in de periode van 1 oktober tot en met 30 april 2019 alle weekenddiensten van de Cosmas en Damianusparochie in de Mariakapel gaan plaatsvinden.

Als voorbereiding hierop werd de afgelopen dagen het orgel dat voor in de kerk staat al naar de kapel verhuisd. De ruimte mag dan wat anders zijn, de muziek blijft hetzelfde.

Een reden om het komende half jaar uit te wijken naar de Mariakapel heeft te maken met de hoge stookkosten in de kerk gedurende de wintermaanden. Daarnaast is het aantal kerkbezoekers tijdens de reguliere weekenddiensten zo teruggelopen, dat de veel kleinere Mariakapel meer dan voldoende ruimte biedt. Ook als koren de dienst opluisteren. Begrafenis- en trouwmissen en speciale diensten zoals bij het Vormsel en de Heilige Communie blijven gewoon in de kerk plaatsvinden. Zo ook de dienst t.g.v. Allerheiligen op zondag 28 oktober.

Overigens is het wel zo dat de bediening van het orgel volgend jaar een probleem kan zijn. Huidig organist van het kerkkoor Jean Pierre Verhasselt heeft na 31 jaar trouwe dienst besloten per 1 januari te stoppen. Dit betekent dat het kerkbestuur op zoek is naar een nieuwe organist. Belangstellenden kunnen zich melden bij Jan Verijdt van het kerkbestuur, tel. 0485 – 532135.Foto (Frans Thonen): Pierre Keijzers en Jan Boumans (rood shirt) helpen kerkbestuursleden Wim Bendemachter en Jan Verijdt met de verhuizing van het orgel naar de Mariakapel.