Deze week hebben 65 kinderen uit Bergen, Afferden en Siebengewald hun best gedaan om voor Palmpasen de mooiste Palmpasenstokken te maken.

Na ontvangst van ranja en chocolade-eieren vertelde pastoor Blom aan de kinderen een verhaal over de symboliek van de versieringen die gebruikt worden bij het maken van de Palmpasenstokken. De 12 rozijntjes staan voor de 12 apostelen van Jezus, de slinger van 30 nibbits-chips verwijst naar de 30 zilveren munten waarmee Judas Jezus heeft verraden en het broodhaantje verwijst naar de verloochening van Petrus. Het kruis en het palmtakje (Buxustakje) symboliseren de overwinning op de dood. Belangrijke symbolen die horen bij de Goede Week en Pasen en het leven van Jezus.

De Palmpasenstokken worden zaterdag 1 april om 19.00 uur in Afferden, zondag 2 april om 09.30 uur in Siebengewald en zondag 2 april om 11.00 uur in (Oud-)Bergen gezegend tijdens een speciale gezinsmis. Ook worden er palmtakjes gezegend, die mensen na afloop van de mis mee naar huis mogen nemen.

Tekst en foto’s: Irina Felix ( Bergen Toen en Nu)image_pdf