Circa 240 bezoekers werden donderdagavond 23 mei geteld tijdens de Offerse Aovend in De Alverman. Een heel mooi resultaat voor de Offerse KBO die tekende voor de organisatie van dit festijn. Dit geldt ook voor De Alverman die met dit soort activiteiten niet alleen meer schwung aan dit multifunctionele gebouw wil geven maar tevens meer inkomsten wil genereren. Met muzikale toppers als ‘Uut Offere’ en ‘Rieany Plus’, twee bands die hun roots in Offere hebben, kon je niet alleen spreken van een solide maar ook van een meer dan aantrekkelijk programma waar bezoekers graag opaf komen.

De zaal was uitnodigend aangekleed met een supergroot bloemetjesgordijn op de achterwand en sfeerrijke feestverlichting. Kortom de sfeer bij het publiek zat er vanaf het begin er meteen goed in. Er waren de nodige stoelen geplaatst om het ook voor de wat oudere bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken maar, vergis je niet, als het op dansen aankomt dan zweven zij als jeugdige paren lichtvoetig over de dansvloer. En vooral met de herkenbare muziek van ‘Uut Offere’ de band die na vele naamswisselingen aan de vooravond staat van de viering van het 60-jarig jubileum, ging ze dat makkelijk af. De bandleden speelden alsof zij al die jaren niets anders gedaan hadden. Iedereen had er zin in en het ene na het ander herkenbare nummer strooiden zij moeiteloos uit over de hoofden van het publiek dat al mijmerend beelden terugzag uit vervlogen tijden.

Wil Clevers sprak als voorzitter van de Offerse KBO in zijn openingswoordje over de Offerse Rolling Stones als hij over ‘Uut Offere’ sprak maar ook over de verbindende waarde die van muziek uitgaat. “Muziek verbindt en dat willen wij als Offerse KBO ook met deze Offerse Aovund uitstralen. Wij zijn wel de grootste vereniging van Offere maar willen meer jongeren bereiken zodat we meer activiteiten kunnen organiseren.”

Die verbindende rol van de KBO wordt ook zichtbaar door de Offerse Aovend in de zaal van de De Alverman te houden en de horeca juist door Café de Pruuver te laten verzorgen. Een meerwaarde voor beide partijen terwijl de bezoekers kbo-lid of geen kbo-lid volop konden genieten van de muziek van ‘Uut Offere’ en niet te vergeten van ‘Rieany Plus’ die met muzikale grootheden als zanger en gitarist Jan Hendriks en Bj Baartmans optrad.

Volgend jaar viert de Offerse KBO het 75-jarig bestaan en Úut Offere’ het 60-jarig jubileum. Hoor ik daar iemand zeggen dat Offere het komend jaar meer van dergelijke muzikale evenementen zoals deze Offerse Aovund tegemoet mag zien?

Bron: Frans Thonen


Gerelateerde berichten


image_pdf