Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de Dorpsapp Afferden, inclusief hoe je je kunt aanmelden en hoe je berichten kunt doorsturen naar de redactie. Daarnaast vind je hier ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je nog iets missen, dan horen we graag van je via dorpsapp@afferden-limburg.nl. Welkom!

Aanmelden:

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dorpsapp@afferden-limburg.nl. We zullen je dan de aanmeldinstructies per e-mail toesturen.

LET OP!: Het verwerken van aanmeldingen kan enkele dagen in beslag nemen.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik een bericht delen in de Dorpsapp Afferden?

Om een bericht te delen in de Dorpsapp Afferden, stuur je een e-mail naar dorpsapp@afferden-limburg.nl met daarin de tekst die je wil delen. Let op dat de tekst gemakkelijk te kopiëren en te plakken is, dus het aanleveren van teksten als jpg-bestand is niet mogelijk. Zorg er ook voor dat je (mits voorhanden) een bijpassende foto of logo meestuurt met een resolutie van minimaal 750 pixels. Je kunt aangeven of het bericht alleen in de dorpsapp gedeeld moet worden of ook op de website afferden-limburg.nl geplaatst mag worden. Na beoordeling door de redactie zal het bericht geplaatst worden.

Wie kan de Dorpsapp Afferden gebruiken?

De Dorpsapp Afferden is bedoeld voor alle inwoners en (oud) inwoners van Afferden die op de hoogte willen blijven van wat er in het dorp gebeurt.

Waarom kan ik geen reacties plaatsen in de Dorpsapp?

De mogelijkheid om te reageren is bewust uitgeschakeld om te voorkomen dat er te veel reacties op een bericht komen en deelnemers te veel meldingen krijgen. Als er behoefte is aan reacties, wordt er een e-mailadres of telefoonnummer vermeld waarop gereageerd kan worden.

Wie beheert de Dorpsapp Afferden?

De Dorpsapp Afferden is een initiatief van Afferden Samen Beter (ASB), Dorpsraad Afferden en Offere Mien Offere (OMO). De app wordt beheerd door de Stichting Dorpsraad Afferden.

Hoe kan ik contact opnemen met de beheerders van de Dorpsapp Afferden?

Je kunt contact opnemen door een e-mail te sturen naar dorpsapp@afferden-limburg.nl of een WhatsApp-bericht te sturen naar het nummer dat alleen beschikbaar is voor de deelnemers van de app. Een e-mail wordt naar alle redactieleden van de Dorpsapp Afferden gestuurd en is de snelste manier om een reactie te krijgen. Een antwoord via WhatsApp kan tot 7 dagen duren.

Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?

Jouw e-mailadres wordt als back-up gebruikt voor het geval er iets gebeurt met de Dorpsapp Afferden.

Waarom moet ik het Offerse WhatsApp-nummer in mijn contactenlijst houden?

Het is belangrijk om het Offerse WhatsApp-nummer in jouw contactenlijst te behouden, omdat als je dit nummer verwijdert, WhatsApp de Dorpsapp Afferden mogelijk als spamgroep gaat zien. Aangezien je alleen berichten van de groep ontvangt en niet kunt reageren, kan dit gebeuren. Door het Offerse WhatsApp-nummer in jouw contactenlijst te behouden, kunnen we samen voorkomen dat dit gebeurt.

Hoe kan ik een overlijdensbericht delen in de Dorpsapp Afferden?

Gezien de urgentie van een overlijdensbericht, raden wij aan om een e-mail te sturen naar dorpsapp@afferden-limburg.nl. Er zijn twee manieren om het overlijdensbericht te delen:

  1. Maak een duidelijke scan van de overlijdensbrief (of stuur de digitale opmaak door) naar dorpsapp@afferden-limburg.nl. Dan wordt het overlijdensbericht nog dezelfde dag (of op de dag van voorkeur) in de app gedeeld.
  2. Stuur een bericht naar dorpsapp@afferden-limburg.nl met het verzoek om een overlijdensbericht te delen in de app. Je ontvangt dan binnen 4 uur een reactie op welk adres je de overlijdensbrief in de brievenbus kunt deponeren. De brief zal binnen 24 uur worden gescand en gedeeld worden in de Dorpsapp Afferden.

Hoe kan ik de meldingen dorpsapp uitzetten?

Volg deze eenvoudige stappen om ze uit te schakelen:

1. Klik op de volgende link: https://faq.whatsapp.com/694350718331007/

2. Selecteer het besturingssysteem van jouw apparaat.

3. Volg de duidelijke instructies op de pagina om de meldingen uit te zetten.

Hoe voorkom ik dat de foto’s en bestanden die in dorpsapp worden gedeeld tussen mijn eigen foto’s en bestanden komen te staan? 

Klik rechtsboven in de groeps-app op de 3 puntjes “Instellingen” , klik vervolgens op “Groepsinformatie”.  Klik daarna op “Mediazichtbaarheid” en selecteer “Nee”.

Vanaf nu worden alle foto’s en bestanden die in de dorpsapp worden gedeeld niet meer weergegeven tussen je eigen bestanden! Wel zo opgeruimd!

image_pdf