Fietsroutes

fietsroutes2

In het voorjaar van 2006 zijn er in en om de natuurgebieden van Afferden en de rest van natuurgebied Maasduinen zogenaamde semi-verharde fietspaden aangelegd. Zo kan men bijvoorbeeld via Hengeland / de Groene Streep (waar al een verhard fietspad lag) helemaal over deze nieuwe fietspaden doorfietsen naar buurtschap “De Lakei” waar men aansluiting vindt op het bekende fietsknooppuntensysteem.

Dit fietsroutenetwerk bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten, op kruisingen van wegen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes, die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Je fietst een route door de bordjes te volgen van genummerd knooppunt naar genummerd knooppunt.

fietsroutes1

Op elk knooppunt staat een informatiebord met een overzichtskaart van het hele fietsroutenetwerk en de knooppunten in de omgeving. Naast het informatiepaneel wordt op aparte bordjes aangegeven naar welke andere knooppunten u kunt fietsen. Tussen de knooppunten staan bordjes met de rijrichting en het nummer van het knooppunt waarnaar je op weg bent.

fietsroutes3

Routebureau Noord- en Midden-Limburg brengt elk jaar een nieuwe fietskaart uit welke te koop is bij de verschillende VVV-winkels en -agentschappen in Noord- en Midden – Limburg. De kaart is ook te verkrijgen in de webshop van de VVV-Midden-Limburg.

Handige links: