wandelroute

Bekijk via deze link alle eerstvolgende georganiseerde wandeltochten/excursies in Afferden en omgeving.

De natuurgebieden rondom Afferden zijn vrij toegankelijk op wegen en paden. De afwisseling van verschillende bossen, heidevelden en vennen maakt het gebied zeer geschikt voor een korte of langere wandeling. Er zijn een drietal routes uitgezet variërend van twee tot acht kilometer, met verschillende startplaatsen.

Bij de startplaatsen staan informatiepanelen en er is ruimte om fiets of auto te parkeren. Deze routes zijn natuurlijk ook zelf uit te breiden en het is niet noodzakelijk dat bij een officiële startplaats wordt vertrokken.


De paarse route (Rivierduinenroute)

Deze route is 3,1 of 6,2 km en start vanaf de parkeerplaatsen aan de Kapelstraat en Erfsebosweg nabij het Quin. Men komt langs heidevelden, een begrazingsgebied met paarden, koeien en geiten en vergezichten over bos en hei. Deze route doet ook de uitkijktoren van Afferden aan.
Bekijk/print/download hier de kaart.


De blauwe route (Broederbosroute)

Deze start alleen vanaf de parkeerplaats aan de Kapelstraat. De korte variant is 5 km en de lange variant is 8 km lang. Op de splitsing wijst een bordje de wandelaar de juiste weg. Het is een echte bos en vennenwandeling en geeft een goed beeld van het gevarieerde bos.
Bekijk/print/download hier de kaart.


De rode route (Duvelskuulroute)

Deze route is 7 km en de startplaats ligt nabij de Ruïne Bleijenbeek. Deze route voert van zelf sprekend langs de ruïne Bleijenbeek, de duvelskuul (een heuvelachtig heidegebied met vennen) en een prachtig kapelletje.
Bekijk/print/download hier de kaart.

wandelroutes_kaart_klein


Klik op het kaartje voor een overzichtskaart waarop men alle wandelroutes ziet staan.

Via de website visitnoordlimburg.nl vind je een overzicht van alle wandelroutes in deze regio.