Precies 60 jaar geleden wordt de nieuwe parochiekerk van Afferden in gebruik genomen.

Daaraan voorafgaand wordt de kerk op zondag 21 december 1958 ingezegend en kapelaan Heijmans biedt bij die gelegenheid namens de dorpsgemeenschap het kerkorgel aan de pastoor aan. Het dorp had daar, onder leiding van kapelaan Heijmans en het kerkkoor, in 3 maanden tijd 7000 gulden voor bij elkaar gebracht als bijdrage.

In de kerstnacht in 1958 wordt op emotionele wijze afscheid genomen van de trouwe noodkerk en onder het zingen van ‘Nu sijt wellecome’ wordt het Allerheiligste door bouwpastoor Geurts naar de nieuwe kerk gebracht.

In deze 1e kerstnacht in de nieuwe kerk wordt de Heilige Mis opgedragen door pastoor F. Geurts, geassisteerd door pater A. Rijniers, frater J. Claessens, kapelaan J. Heijmans en frater A. Raijmaekers.
Daarmee heeft de parochie Afferden weer een waardig godshuis, dat men zolang heeft moeten ontberen.

Pastoor Geurts schrijft verder in zijn Memorieboek van de Parochie: “Een dorp dat in deze zo moeilijke jaren 32.000 gulden bij elkaar weet te brengen voor een nieuw Godshuis verdient respect en maakt dit een onvergetelijke kerstnacht voor allen die dit historisch moment konden meemaken. Deo Gratias. Christus, neem bezit van uw nieuwe woning”.

image_pdf