Op zaterdag 20 april 2024 wordt in de kerk van Afferden (L) een zeer uniek “Concert voor de Vrede” georganiseerd door projectkoor Grenze(n)lo(o)s. Hetzelfde concert zal op zondag 21 april  nogmaals worden uitgevoerd in de St. Irmgardiskirche in Rees (D).

Grenze(n)lo(o)s bestaat uit 137 samengevoegde zangers van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden, Young at Heart uit Lent, kerkkoor St. Maria Magdalen, Sonsbeck (D) en kerkkoor St. Quirinus und St. Irmgardis, Millingen/Rees (D). Het koor, onder de bezielende leiding van Cornelia Burgers, zal tijdens dit concert worden begeleid door Kourion Orchester uit Münster (D), Eva Tebbe op de harp en Peter Wismans op piano.

In 2020 was het de bedoeling om grensoverschrijdende concerten te organiseren in verband met 75 jaar bevrijding, maar corona zette daar een streep door. De plannen zijn echter nooit vergeten en vooral nu met alle tumult in de wereld is besloten om met Projectkoor Grenze(n)lo(o)s alsnog 2 concerten uit te voeren om de kwetsbaarheid van vrede, vrijheid en democratie te laten zien.

Al in het afgelopen jaar zijn de muziekstukken bij elk koor apart ingestudeerd en met 4 gezamenlijke repetities zijn de koren op elkaar ingesteld. In het weekend van 20 en 21 april hoopt men de 2 kerken vol te krijgen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit bijzondere concert.

Het programma bestaat uit klassieke muziek van eigentijdse componisten zoals Karl Jenkins, John Rutter, John Leavitt, Samuel Barber en Ola Gheilo. Vooral de stukken Ave Verum, The Ground en Adagio for strings, zorgen voor kippenvelmomenten.

Tijdens de eerste gezamenlijke repetitie op 27 januari 2024 in het Bürgerhaus in Rees zijn geluidsopnames gemaakt. Klik voor de opnames:

Entreekaarten bedragen € 10,- en zijn te koop:
* voor het concert in Afferden op 20 april via:

  • telefoonnummer 06-30162561
  • email: zangvereniginglaetitia@gmail.com  
  • op maandagavond 8 en 15 april van 18.30 – 19.30 uur en op zondagmiddag 14 april van 12.00 – 14.00 uur is er een extra kaartverkoop bij café “De Pruuver” Langstraat 4 in Afferden.   Leden van KBO Afferden krijgen € 2,50 korting!
  • Via QR code:

* Voor het concert in Rees (D) op 21 april:

  • bij AVON-Lädchen in Millingen
  • bij Bücherecke in Rees
  • telefonisch via (0049)157-53658863.

Na afloop is er in beide kerken een gezellige nazit.

image_pdf