Roofridderfeesten

Dertig jaar geleden is begin augustus de periode waarin de Roofridderfeesten nabij de ruïne van kasteel Bleijenbeek jaarlijks plaatsvinden. Het programma kent elk jaar vaste onderdelen met als hoogtepunt de Historische Zeskamp op zaterdagmiddag.

In 1983 wordt de oorsprong van het evenement in een krantenartikel als volgt omschreven: “Het was in het jaar 1973, dat de heer Mat Jacobs door het bestuur van fanfare Helpt Elkander uit Afferden benaderd werd. Of hij misschien iets wist waarmee de kas van de fanfare gespekt zou kunnen worden. De heer Jacobs riep de medewerking van wijlen Jan Kool in en uit diens brein werden de Roofridderfeesten met een mini-zeskamp geboren.”dorpsarchief-roofridderfeesten-jaren-80Hier het programma van 1984 en een foto van een Afferds team uit die jaren.

Lejden Havre-Nionde, Stientje Van De Ven en 23 anderen vindt dit leuk

Wout HermansGewoon aanmelden bij stichting Kasteel ruïne Bleijenbeek als vrijwilliger . Vanaf 2016 krijgen de vrijwilligers steeds meer ruimte om hun ruïne weer te gebruiken voor alles en nogwat mogelijk ook weer de ridder feesten oppakken. Bestuurder Bleijenbeek.

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Yvonne MegensGoeie oude tijd Dit waren nog eens rijden. Net als het bloemen corso Wat was het toen altijd druk bij ons in dat kleine maar o zo gezellige afferden

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Miranda SchelbergenZeker weten. Mag van mij ook weer terug komen. Heb er veel gelachen en ook vaak in het water gegooid .

2 jaar geleden
Avatar

Linda EliasDaar was ik ook bij. Jammer dat het niet meer is.

2 jaar geleden
Avatar

Marian KuppenAls ik dit allemaal zo lees en hoor merk ik pas echt hoe lang ik uit Afferden weg ben.

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Paul Jans1984, het jaar dat de Golden Earring voor de eerste keer kwam. Deze hadden een hele bak aan eisen. Zo ook aan het podium. Toen met samenwerking met de Golden Earring onze eerste podiumtent ontworpen. Ze eisten een podium van 20m breed, 10 m diep en 1m hoogte. De tent hoogte moest zijn zijkant hoogte 5.5 m en nokhoogte 9 meter. Dat alles voor hun showverlichting. Voor de firma Jans destijds een heel aangaan. Allemaal perfect verlopen en zo hebben we 3 podiumtenten aangeschaft waar alle grote bands van nederland uit de voeten konden. En zo reizen we nu nog het hele land door met de podiumtenten en als voordeel dat er ook altijd een grote voortent voor staat. Maar dat was destijds wat, De Golden Earring kwamen op de roofridderfeesten. De wildste verhalen deden van te voren al hun ronde in de regio.

2 jaar geleden   ·  12

1 reactie

Avatar

Marion VersteegenJaaaaaaa, de goede oude tijd !!!!!!!

2 jaar geleden   ·  2

2 reacties

Avatar

Etienne RijniersHet COLLAX team!!

2 jaar geleden   ·  2
Avatar

Petra ReijnenSuper mooi was altijd zeer gezellig de Roofridderfeesten in Afferden

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Anny van der HeijdenVervlogen tijden, helaas erg jammer.

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Marian Custers-bartelsDa waremoie tijden..voor ons inwoners van bliembek was t een thuusfeest...geweldig...

1 jaar geleden
Avatar

Ruth MegensWas het nog maar zo!!

2 jaar geleden
Avatar

Helma Moy-de VinkO leuk! Goeie ouwe tijd! Ik ben toen ook naar de Golden Earing geweest😄

2 jaar geleden
Avatar

Thea Verijdtkei moi!

2 jaar geleden
Avatar

Geert Renate Thissenwij zijn er ook veel geweest samen met bart en Miranda Schelbergen goed gedronken en geweest en dan door de bos terug naar siebengewald renate naar huis brengen

2 jaar geleden
Avatar

Lizan Van Berloo-JacobsAls er opgebouwd moest worden de week van te voren gingen we op het grasveldje bij Laarakkers kamperen samen met Sjang Driessen en de vrouw en natuurlijk niet te vergeten Jan Goossens met zijn bus, mooie tijden!!!

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Tiny Kooldit was niet de eerste foto die toen gemaakt is mijn man was een van de oprichters en die is heelaas in 19 78 gestorven er werd toen altijd bij ons vergadering gehouden we hadden dan de grootste plezier

2 jaar geleden   ·  1
Avatar

Nicole Peters-van Den Berghdat waren nog eens tijden...

1 jaar geleden
Avatar

Mary HopmanDat was erg gezellig altijd

1 jaar geleden
Avatar

Francien van Rijt-ArtzWas altijd erg leuk!

2 jaar geleden
Avatar

Antoinette van der GiessenZo leuk!!!!

2 jaar geleden
Avatar

Reageer via Facebook

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichtenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: