In onze gemeente willen we graag dat alle inwoners zich betrokken voelen bij de gemeenschap en de medemens. Een beetje aandacht voor elkaar doet wonderen en zorgt ervoor dat het gevoel van alleen zijn en afstand wordt beperkt. Wij, als gemeenschappe­lijke dorpsraden van de gemeente Bergen, streven naar inclusie en sociale cohesie. We hebben, samen met de gemeente en de stichting  Welzijnsbevordering Bergen (www.swbbergen.nl), het plan opgepakt om die verbinding te stimuleren d.m.v.”Maak een Gebaar”.

In onze gemeente is een een grote groep inwoners die zich niet verbonden voelt met de gemeen­schap. Om je een indicatie te geven: naar verwachting omvat deze groep in de gemeente zo’n 1.600 inwoners. Dat is een schrikbarend aantal. Het is dan ook belangrijk om daar oog voor te hebben.

Aandacht voor elkaar: een begroe­ting en een praatje op straat, even samen op de koffie, zomaar een bezoekje of een uitnodiging om samen iets te ondernemen. Een kleine moeite met een warm resultaat. Graag willen wij hiertoe een aanzet geven en nodigen wij JOU uit om een klein gebaar te maken. Met bijgevoegde bon kun jij een inwoner van de gemeente opgeven voor een bos bloemen om te laten merken dat je aan degene denkt en dat degene wordt gezien. Ken jij iemand die deze aandacht verdient, stuur dan een mail met een naam, adres en telefoonnummer voor 22 december naar info@dorpsraadafferden.nl. Of stop een briefje met bovenstaande gegevens in de brievenbus bij Bernhardstraat 3 in Afferden.



image_pdf