Sinds kort is ‘Urban Sketchinger’ gestart in de steden en dorpen rondom de Maasheggen. De aftrap was onlangs in Gennep en Boxmeer en is met een mooi aantal enthousiaste mensen van start gegaan.

Uitleg urban sketching
Urban Sketching is het ter plekke vastleggen van het straatbeeld. In plaats van foto’s nemen, pak je jouw eigen schetsmateriaal om het op papier of schetsboek vast te leggen. Deze vorm van vastleggen is een aantal jaren geleden tijdens vakanties ontstaan. Men plaatste deze tekeningen later online en zo is de Urban Sketchers een hype geworden. In Nederland is er een landelijke organisatie (www.urbansketchers.nl) en diverse lokale afdelingen.

Wij zijn Urban Sketchers Maasheggen gestart, die Bergen, Gennep, Cuijk, Boxmeer, Mook en Gennep met elkaar verbindt. We zullen diverse schetsdagen in de open lucht organiseren. Het is kostenvrij, neem je eigen materiaal mee en eventueel een stoel. Na een gezamenlijke introductie krijg je een route, waarvan je zelf je onderwerpen kunt kiezen. We sluiten samen af met een klein overzicht.

Urban Sketchers De Maasheggen zal komende data schetsen in de buurt:

  • Cuijk, 27 juli 2024, aanvang 10 uur.
    Grote Straat (’t Kelderke).
  • Sambeek, 3 augustus 2024, aanvang 10 uur.
    Past. De Vochtplein.
  • Afferden, 10 augustus 2024, aanvang 10 uur.
    Eetcafe ’t Kapelleke.
  • Mook, 17 augustus 2024, aanvang 10 uur.
    Gemeentehuis Mook.

Heb je zin om deze vorm van ‘slow fotograferen’ uit te proberen of zoek je een nieuwe ervaring. Jong, oud, ervaren, onervaren, iedereen is welkom!

Foto: Urban Sketching in Gennep, vanaf een terras.



image_pdf