Anneke 50 jaar lid van DWS Afferden

dws_anneke_2009Anneke Heijligers is lid van de DWS sinds 01-08-1959. Ze heeft in het jeugdbestuur gezeten tot okt. 1968 met de verantwoording voor de creatieve middag en avonden en voor de DWS kampen. Tevens was zij groepsleidster voor de jeugd.

Anneke was als eerste betrokken bij de verspreiding van de Maas en Niersbode, zij telde de kranten, bracht de stapeltjes naar de leden zodat die ze konden bezorgen. Maar al snel kwam de winkeliersvereniging met de vraag om ook voor hun de folders te verspreiden. Zo kwam de foldergroep tot stand, die dit jaar 40 jaar bestaat. Bij Wim Derks in de keuken werden de Afferdse folders in een zak gedaan en in de Maas- en Niersbode gestopt. De opbrengst van deze activiteit werdt gebruikt voor de crea- middag en avond en om DWS kampen voor de jeugd te organiseren. Het jeugdbestuur mocht niet meer alleen het verdiende geld gebruiken aldus het grote bestuur. Het werdt ingezet voor alle activiteiten van de DWS. Tot op heden heeft Anneke nog steeds wekelijks een folderroute en is zij inzetbaar bij het rapen van de folders.

Augustus 1959
Voor het eerst met de DWS naar de Ottersumse jeugd 4 daagse. Wandelen in de 15 km groep. In die tijd werd er nog in de groep (formatie) gewandeld. Zo werden er vele bekers naar Afferden gehaald, in die tijd kwam de fanfare de DWS nog inhalen als de wandelaars terug kwamen met de 1ste prijzen. Vanaf 1965 tm 1973 in de 25 km groep, voorop met de grote vlag, dat moest je verdienen. Daarna als groepsleidster op de 5 km groep, zondags als de DWS ging wandelen, toen nog met veel jeugd. Naast het wandelen moest de jeugd ook vermaakt worden en Anneke had voor in de bus een hele tas met spellen en puzzels en stripboeken die elke keer weer mee ging. Op maandagavond was er vergadering van het jeugdbestuur, elke week een gezellige en creatieve bijeenkomst om voor de komende zaterdag- middag en avond een programma in elkaar te zetten voor de jeugd om zo de winter door te komen. In mei de DWS kampen voor de groepen B en C en voor de A groep was er de speeltuin in Wanroy. Verder zat ze afgelopen jaren in verschillende werkgroepen, ouderavonden, toneel, kamp, playbackshow, eindejaarsafsluiting, doedag en de jubileum werkgroep.

Anneke is zelf een fervent wandelaar. Ze wandelde meer dan 17.700 km bij elkaar om zo de DWS en de wandelsport in binnen- en buitenland te ervaren en aan de leden van de DWS te promoten. Eerst met Maarten op de 30 km samen en later met Jos, de Nijmeegse 4-daagse. Heel veel jeugdleden heeft zij zo voorbereid. Door met de jeugd te gaan trainen en de 4-daagse te gaan lopen. Dit was altijd erg gezellig. Nu staat het wandelen op een laag pitje i.v.m. gezondheidsklachten, maar het stimuleren van de jeugd houdt ze vol. Ook nu nog zit Anneke in div. Werkgroepen. Ook voor de penningmeester is ze nog steeds een steun en toeverlaat, met haar kennis van zaken in deze. Wij hopen dat Anneke haar motivatie nog lang volhoudt en dat wij als vereniging hier nog lang van mogen genieten.

Anneke gefeliciteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *