Anneke Heijligers steelt de show
dws-eindejaarsafsluiting-2016-001Anneke Heijligers is al bijna net zolang lid van wandelvereniging DWS als de vereniging bestaat. Maar liefst 57 jaar van de zestig jaren die de ‘Offerse’ wandelvereniging er op heeft zitten. En in al die jaren heeft het Anneke niet ontbroken aan enthousiasme voor DWS. Tijdens de eindejaarsbijeenkomst kreeg zij voor haar inzet de wandelthermometerbeker overhandigd. Een wisselbeker die wordt uitgereikt aan iemand die of wel alle wandeltochten heeft meegelopen dan wel meegewerkt heeft aan de organisatie hiervan.

Bij alleen die goudkleurige wisselbeker bleef het tijdens de eindejaarsbijeenkomst niet voor Anneke. Zij ontving ook een gouden speld vanwege haar 50-jarig lidmaatschap (in werkelijkheid 57 jaar) en een wandelprestatiekruis voor het bereiken van de 20.000 km mijlpaal. Met andere woorden: met drie onderscheidingen steelde Anneke Heijligers die zondag 18 december de show in Iedershuus.

Niet onvermeld mag blijven dat het bestuur van DWS tijdens deze bijeenkomst nog drie jubilarissen voor hun jubileum in het zonnetje zette met een aardige mand gevuld met lekkernijen. Het betrof Hans en Wilma Thoonen en Jos Heijligers. Zij hadden deze kleinood nog te goed.

dws-eindejaarsafsluiting-2016-004

DWS deelt wandelprestatiekruisen uit
Meters maken dat kunnen ze bij een wandelsportvereniging. Hoe meer meters, hoe beter. Bij DWS worden de leden die een bepaalde mijlpaal in het wandelen hebben bereikt, vervolgens beloond met het wandelprestatiekruis. Dat gebeurt in de regel tijdens de eindejaarsbijeenkomst dat zondag 18 december in Iedershuus plaatsvond. Vier leden kwamen hiervoor in aanmerking. Paul Megens voor het bereiken van de 250 km-grens, Ton Kleintjens voor de 10.000 km-grens, Anneke Heijligers voor de 20.000 km-grens en Wilma Thoonen voor de 25.000 km-grens.

Jan Hacking, voorzitter regio Limburg van de Koninklijke Wandel Bond Nederland reikte de wandelsportkruisen uit.

Binnenkort kan iedereen het aantal kilometers verder uitbreiden door mee te doen met de oliebollenwandeltocht op 29 december. Leden en niet-leden kunnen hieraan mee doen.

dws-eindejaarsafsluiting-2016-002

Foto: (vlnr) Ton Kleintjens, Anneke Heijligers, Wilma Thoonen en Paul Megens.

 

Jubilarissen DWS gehuldigd
Tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de ‘Offerse’ wandelsportvereniging DWS in Iederhuus is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om acht jubilarissen te huldigen.

Jan Hacking, voorzitter van de regio Limburg van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) was zondag 18 december speciaal naar Afferden gekomen om twee gouden en zes bronzen onderscheidingen op te spelden.

Jos en Anneke Heijligers ontvingen een gouden speld voor 50 en meer jaren lidmaatschap en Carla Schreurs, Jan Swemmers, Marjon Ruhl, Math Ruhl, Wilma Thoonen en Hans Thoonen een bronzen speld voor minimaal 25 jaar lidmaatschap. Wanneer je het aantal jaren dat de jubilarissen lid zijn geweest bij elkaar optelt, kom je op 269 jaren uit. “Een aantal waar de vereniging best trots op mag zijn”, vertelde Jan Hacking. “Deze trouwe leden blijven ook bij de vereniging als het een keer tegen zit. Zij zetten er dan de schouder onder en trekken de vereniging naar betere tijden. Dat een vereniging zo’n trouwe leden heeft is een compliment naar leden en bestuur toe. Het zegt iets over de organisatie en de sfeer.”

dws-eindejaarsafsluiting-2016-003

Foto: (vlnr) Jos en Anneke Heijligers, Hans en Wilma Thoonen, Jan Swemmers en Carla Schreurs en Math en Marjon Ruhl. Daarnaast Jan Hacking van de KWBN.

Tekst en foto’s: Frans Thonen

image_pdf