Op 23 juni is een kleine delegatie van Afferden Samen Beter en de Coöperatie Particuliere Grondeigenaren Maasduinen afgereisd naar Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Studenten Tuin- en Landschapsinrichting konden zich aanmelden voor de module T&L Bureau, waarbij groepsgewijs in projectgroepen aan de slag wordt gegaan met innovatieve opgaven (van een externe opdrachtgever) die betrekking hebben op duurzame gebiedsontwikkeling. 

Vijf groepen studenten trakteerden ons professioneel op hun zeer gedetailleerd uitgewerkte adviesontwerp voor de Gezondheidstuin Hooge Heide en één groep op een ontwerprapport over mogelijke nieuwe en kortere verbindingen naar de Maasduinen, zodat kleine of grotere loop- en/of beweegroutes vanuit het gezondheidscentrum Hooge Heide kunnen starten door een zoveel mogelijk afwisselend landschap met hier en daar plekken met cultuur-historische waarde en rustplaatsen.

Het was een lange zit (3 uur) waarbij je geen moment de aandacht verloor. Wat een enthousiasme; wat een verrassende oplossingen; wat een hoeveelheid aan ideeën en visies. Het zal voor de belanghebbenden nog lastig worden een keuze te maken.

Een kleine greep uit de presentaties: omsloten buitenconsultplekken, lichtglooiende paden met gedeeltes grint, houtsnippers, afstapjes, wadi’s, tuin met medicinale planten, het logo van Hooge Heide in de bestrating en in de vorm van de perken, pergola’s, inheemse boom- en plantensoorten, bloemen in de kleuren van de vegetatie van de Maasduinen en nog heel veel meer.


Wij hebben genoten van het enthousiasme van de studenten en zullen in september alle ontwerpadviezen bespreken met de belanghebbenden en zijn heel benieuwd waar de keuze op zal vallen.

Wordt vervolgd

Afferden Samen Beterimage_pdf