Het tweejaarlijks gemeenteconcert van koren uit de gemeente Bergen op zaterdag 13 oktober 2018 in de parochiekerk van Afferden klonk als een klok. Zeven koren traden op en trakteerden het publiek op een breed repertoire aan muziek. Engels- en Nederlandstalige muziek, nummers uit de jaren 60 maar ook het klassieke Hallelujah van Händel, het was genieten voor de liefhebber. En eens te meer bleek weer eens hoe goed de Offerse kerk dankzij de perfecte akoestiek voor dit soort gelegenheden gebruikt kan worden. De organisatie was dit keer in handen van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden.

Optredens waren te zien en te horen van het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald o.l.v. Paul Verheyen, het eveneens uit Siebengewald afkomstige Vocal Spirit o.l.v. Rina Hermsen, zanggroep Challenge uit Well met dirigente Elian Huibers – Krebbers, de Troubadours uit Afferden met John Martens, het onlangs gestarte zangkoor Mosaïque uit Nieuw Bergen o.l.v. Harm Vullings, Vocalgroup Joy uit Well/Wellerlooi en gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden o.l.v. Cornelia Burgers.

Het Vrouwenkoor uit Well kon door onvoorziene omstandigheden niet aan dit tweejaarlijks korenconcert deelnemen. Hieronder enkele foto’s met de bijdrages uit Afferden.

Bron: Frans Thonen

image_pdf