Geschiedenis café ’t Zwaantje (Kubbus)

In 1903 begon Kobus Raijmakers met het voeren van een cafe. In het dialekt werd het al snel:

“Ik goi er beij Kubbus enne drinken”
De naam van het cafe werd De Zwaan.

De zoon van Kobus, Wim Raijmakers, nam het cafe over en bezat ook veel handelsgeest. Hij kreeg de bijnaam Den Dikke.

De enige zoon Theij volgde zijn vader op als kastelein en ook hij kreeg een bijnaam; They van Den Dikke of They van ’t Zwaantje.

They kreeg twee zonen Wim en Anton en al zeker door zijn naam kwam Wim in aanmerking voor de overname in 1978. Ook deze Wim heeft net als zijn opa Wim veel handelsgeest.

Anton kreeg in Afferden een cafetaria ’t Eendje genaamd.

Precies 100 jaar later dan opa Wim (juni 1881) wordt Thomas Raijmakers geboren (juli 1981). Deze Thomas, is vanaf nu samen met Inge de nieuwe uitbater van Kubbus.

Gerelateerde berichten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif