Johan Scheele geheime fietswapen van Bergen

Met 3148 afgelegde kilometers is Optisport Healthclub Bergen winnaar geworden van de Expresso Bike challenge. Het Bergens geheime wapen is Johan Scheele uit Afferden. Hij nam tijdens deze vier weken durende challenge maar liefst 2345 kilometer voor zijn rekening.Dankzij de Expresso Bikes bij Optisport Healthclub Bergen is het fietsen een hele nieuwe ervaring. Met deze geavanceerde interactieve fietsen kan men niet alleen een keuze maken uit een groot aantal fietstochten en bergetappes maar ook digitaal tegen elkaar fietsen. Tijdens de in april gehouden Expresso Bike challenge kon niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de deelnemers van de andere Optisport-vestigingen in Nederland gefietst worden. Teamleider Denny van Veghel schat dat de afgelopen maand zo’n 600 deelnemers uit Nederland aan deze speciale challenge hebben meegedaan waarvan 27 uit de gemeente Bergen. Gisteren 30 april werd deze challenge afgesloten en bleek de Bergense vestiging dankzij Johan Scheele uit Afferden de meeste kilometers te hebben afgelegd.

Wie Johan Scheele zegt, zegt fietsen. Zijn hele leven lang zit hij al op de fiets. zodat voor de 66-jarige Johan zo’n challenge een kolfje naar zijn hand is. ’s Morgens en ’s avonds was hij gedurende zes dagen in de week bij Optisport Healthclub Bergen te vinden om volgens een vast plan zijn kilometers te maken. Met gemiddeld zo’n 100 kilometer per dag bleek de sterk gemotiveerde Johan niet meer te stuiten. Een voorspelling die afgelopen maandag, op de laatste dag van de challenge, met 2345 van de 3148 afgelegde Bergense kilometers ook uitkwam.

Johan is er van overtuigd dat de goede voorbereiding en goede voeding zeker hebben meegeholpen om dit succes te bereiken. “Na elke fietsochtend bezocht ik Jan Linders om twee groentebakken te kopen voor de noodzakelijke mineralen en vitamientjes”, verklapt hij. “En in de ochtend altijd Brinta met melk.” Vanzelfsprekend hebben zijn goede conditie en zijn sterke drive om te winnen ook een rol gespeeld. “Het was best zwaar”, zegt hij terugkijkend op de afgelopen maand. “Nu neem ik een paar dagen rust om vervolgens naar Valkenburg te gaan. Per fiets.”

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *