Kasteelruïne Bleijenbeek bij L1

Aanstaande zondag 13 december zal het programma “Natuurlijk Limburg” in het teken staan van Kasteelruïne Bleijenbeek. Een bijzondere 15-delige serie met als thema “Kasteel en landschap”. De aflevering zal aanstaande zondag 13 december om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur worden uitgezonden.
bleijenbeek_12_2015Over het thema “Kasteel en landschap” in “Natuurlijk Limburg”
Vanaf 13 september start L1 TV met de uitzending van een nieuwe reeks Natuurlijk Limburg, een bijzondere 15-delige serie met als thema ‘Kasteel en landschap’.

Programmamaker-regisseur Maurice Nijsten en presentator Edmond Staal van Stichting Het Limburgs Landschap laten ons zien dat Limburg rijk is aan kastelen en landgoederen. Naast de aandacht voor de natuur- en landschappelijke waarde van landgoederen en buitenplaatsen is er zeker ook aandacht voor de cultuurhistorische waarde, door specifiek aandacht te besteden aan de gebouwen en de aangelegde landschappelijke elementen. Die variatie is voor een deel streekgebonden. De rijke historie van Limburg wordt hierdoor onderstreept. Een groot deel van de landschappen heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt waardoor ze ook zeer soortenrijk kunnen zijn.

Kasteeltuinen en/of natuurgebieden in de directe omgeving van de kastelen krijgen ook ruime aandacht. Een mooie combinatie van cultuurhistorie, landschap, flora en fauna. Uiteraard is er voor de serie een keuze gemaakt uit kastelen, gelegen in de hele provincie.

Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting Het Limburgs Landschap, Stichting Limburgse kastelen, L1TV en Maurice Nijsten film- en televisieproducties.

De uitzendingen zijn wekelijks te zien op L1 TV elke zondag om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: