Wethouder Lia Roefs en enkele kleuters hebben vrijdagmiddag 17 november ín bijzijn van de leerlingen en leden van Stichting GESP een kleurrijke muurschildering in basisschool ’t Diekske in Afferden onthuld. De muurschildering is door de Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato in samenspraak met de leerlingen gemaakt. Door mee te doen aan dit schilderproject van Stichting GESP en de gemeente Gennep ervaren kinderen hoe het leven en naar school gaan in Nicaragua is.

Tania bezocht een week eerder de VSO Mikadoschool in Gennep waar zij samen met leerlingen een vergelijkbare muurschildering heeft gemaakt. In de gemeente Gennep hebben de meeste scholen de afgelopen jaren al kennisgemaakt met dit project van Stichting GESP. In de gemeente Bergen is ’t Diekske de eerste basisschool die dit project van Stichting GESP heeft omarmd. Hoofdmoot van dit project is het drieluik ‘Mondiaal Burgerschap’ dat bestaat uit het maken van een muurschildering, een stukje storytelling door kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en het inzetten van het inleefatelier ‘Nicaragua’. Dit project wordt door de gemeente Gennep en Stichting GESP aangeboden in het kader van de campagne ‘Stedenband Gennep – San Pedro de Lovagoi in Nicaragua en Global Goals 2030’.

Muurschilderes Tania is behalve in Gennep en Bergen op meerdere scholen in Nederland geweest om samen met leerlingen muurschilderingen te maken Na Afferden resten voor haar de komende weken nog twee scholen in Maastricht.Diekske muurschildering 01 Diekske muurschildering 02 Diekske muurschildering 03 Diekske muurschildering 04 Diekske muurschildering 05 Diekske muurschildering 06 Diekske muurschildering 07 Diekske muurschildering 08 Diekske muurschildering 09

Tekst en foto’s: Frans Thonen

image_pdf