Het in aanbouw zijnde gezondheidscentrum in Afferden groeit gestaag. De verwachting is dat tegen het einde van dit jaar het gebouw op de hoek van de Kapelstraat/Afferdse Heide geopend kan worden. Een naam is inmiddels ook gevonden. Na een uitgeschreven prijsvraag kwam de naam ‘Hooge Heide’ bovendrijven. Met dank aan Pascal Swertz uit Afferden. Huisarts Saskia Benthem bedankte Pascal voor zijn creatieve inbreng met een verrassingspakketje met lekkere chocolaatjes en enkele waardebonnen van Offerse ondernemers.

Foto: Huisarts Saskia Benthem bedankt Pascal Swertz voor zijn winnende naam met een verrassingspakketje.

Op oude topografische kaarten wordt het natuurgebied ten noordoosten van Afferden aangeduid als Hooge Heide. In dit gebied met de hoogste delen van de Maasduinen stond vroeger ook de brandtoren. Tegenwoordig kan men hier al jaren de markante houten uitkijktoren vinden.

Pascal kwam de aanduiding Hooge Heide tegen op een oude topografische kaart van Boxmeer en vond de naam goed passen bij het nieuwe gezondheidscentrum. “De naam ‘Hooge Heide’ sluit mooi aan bij datgene wat hier speelt”, vertelt Pascal.

Pascals inzending was een van vele suggesties die naar aanleiding van de uitgeschreven prijsvraag bij Huisartsenpraktijk Afferden binnenkwamen. “We hebben 58 inzendingen ontvangen en nog iets meer suggesties”, herinnert huisarts Saskia Benthem zich. “We zochten een naam die past bij de uitstraling en functie van het nieuwe gezondheidscentrum en aansluit bij de groene natuur hier aan de rand van het dorp. De naam ‘Hooge Heide’ past verder mooi bij de ‘boerderijarchitectuur’ van het gebouw en is mooi symmetrisch van opbouw. Van bovenaf heeft het gebouw ook de vorm van een H.”

Tijdens een bijeenkomst van de toekomstige huurders van het nieuwe gezondheidscentrum viel ‘Hooge Heide’ eveneens in goede aarde. Daarmee was de keuze voor de naam van gezondheidscentrum Afferden definitief.

Bron: Frans Thonen

image_pdf